Løkke efter Brexit: Danmark hører hjemme i EU

Statsministeren mener ikke, at det britiske EU-nej rokker ved, at Danmark hører hjemme i unionen

Fredag formiddag annoncerede premierminister David Cameron, at han fratræder sin position som konsekvens af Brexit. (Video: AP)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen kommenterer nu for første gang det britiske EU-nej.

Det sker i en pressemeddelelse, som Statsministeriet netop har udsendt.

- Vi må respektere det valg, som et flertal i den britiske befolkning har truffet. Jeg vil samtidig ikke lægge skjul på, at jeg synes, at det er et meget trist resultat for Europa og for Danmark. Det er nu op til den britiske regering at fastlægge den videre vej for Storbritannien. Jeg håber, at Storbritannien fortsat ønsker at bevare tætte relationer til EU, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen, der fortsætter:

- Det britiske afstemningsresultat rokker ikke ved, at Danmark hører hjemme i EU. EU er Danmarks bedste mulighed for at påvirke den verden, vi på godt og ondt er en del af. Vi kan gøre nogle ting bedre alene, men vi er stærkere sammen. Danmark og dansk økonomi er dybt afhængig af det europæiske fællesskab.

Officielt: Chok - Storbritannien forlader EU

- De seneste tre folkeafstemninger i Storbritannien, Nederlandene og Danmark skal give anledning til eftertanke og handling. I befolkningerne eksisterer der en skepsis mod EU. Det må vi som beslutningstagere i EU tage meget alvorligt.

- Det kræver en ekstraordinær indsats at genvinde borgernes tillid og opbakning til det europæiske samarbejde. EU skal fokusere på de store problemer, som optager Europas befolkninger, men holde sig fra områder, hvor medlemsstaterne kan gøre det bedre selv. Jeg vil nu afvente den britiske regerings udmelding om, hvad Storbritannien nu agter at gøre. Og så ser jeg frem til at diskutere situationen med mine europæiske kolleger på EU-topmødet i næste uge, lyder det fra Løkke.