Annonce:
Annonce:

Løkke fik check fra sigtet i korruptionssag

En af hovedpersonerne i Danmarkshistoriens største sag om formodet bestikkelse af offentlige myndigheder donerede penge til Venstre-formandens hjertebarn LøkkeFonden

Her ses Lars Løkke Rasmussen flankeret af to topfigurer fra 3A-it, den ene af dem er sigtet og varetægtsfængslet i en stor sag om bestikkelse af offentlige myndigheder. Privatfoto
Her ses Lars Løkke Rasmussen flankeret af to topfigurer fra 3A-it, den ene af dem er sigtet og varetægtsfængslet i en stor sag om bestikkelse af offentlige myndigheder. Privatfoto
Annonce:
Følg Politik

En 51-årig it-topchef, der lige nu sidder varetægtsfængslet i en historisk stor korruptionssag, er ikke alene en central figur i erhvervslivet, men har også tætte forbindelser i toppen af den politiske verden.

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at den korruptionssigtede 51-årige er ven af Lars Løkke Rasmussen, og at han har doneret penge til Venstre-formandens hjertebarn LøkkeFonden.

Her er offentlig topleder på charmetur med bestikkelsesmistænkt it-gigant

Det fremgår af billeder, Ekstra Bladet er i besiddelse af, at de to er 'gode cykelvenner', og at den sigtede it-boss i januar i år skænkede 34.590 kroner til LøkkeFonden, som blandt andet søsætter projekter for udsatte drenge.

Annonce:

På billederne fra arrangementet, der blev holdt på Nationalmuseets Restuarant Julian med deltagelse af blandt andre Reimer Bo og cykel-veteranen Ole Ritter, ses en smilende Løkke posere med en stor check påskrevet '3A IT Solutions'.

Sigtelse: It-firma bestak offentligt ansatte - Her fester de i Dubai

Løkke er på billederne flankeret af to topfigurer i den nystartede milliardforretning 3A-it, heriblandt den 51-årige, der er beskyttet med navneforbud.

Million-konto og eksklusiv Dubai-rejse

Den 51-årige er sigtet for at have medvirket til 'aktiv bestikkelse' af offentlige it-chefer fra Rigspolitiet og Region Sjælland, som ifølge sigtelserne fik adgang til en konto med en million kroner og blev inviteret med på en tur til Dubai til 80.000 kroner.

Løkke: Vi giver pengene tilbage, hvis de er skyldige

- I januar til dit torskegilde modtog du en check fra to erhvervsfolk, hvoraf mindst den ene er central i den store it-bestikkelsessag. Hvad har de fået til gengæld for de penge?

- Det er måske en hård måde at stille spørgsmålet på. Det er helt rigtigt, at LøkkeFonden fik en donation fra et firma i januar. Og jeg er nu også orienteret om, at det firma er i kikkerten i forhold til en korruptionssag. Om der er noget i den sag, ved hverken du eller jeg. Ingen er skyldige, før de er dømt. Det siger sig selv, at LøkkeFonden ikke kan acceptere at få penge fra firmaer, der har gjort noget ulovligt. Så hvis der er noget i den sag, så bliver pengene returneret.

- Ved samme lejlighed giver du udtryk for, at de to erhvervsfolk er dine gode cykelvenner. Har du tidligere modtaget værdier, penge eller andet fra firmaet Atea eller deres nye firma 3A-it?

- Den ene af de to personer, som deltog i arrangementet i januar gik jeg i gymnasiet med. Ikke, at vi var venner i gymnasiet - men jeg har så mødt dem i forbindelse med noget cykelaktivitet. Og har i den forbindelse delt den der cykelpassion og har selvfølgelig fortalt dem om min fond. Og så mødte de op uden opfordring og gav den donation.

- Atea er også indblandet i bestikkelsessagen.  Er Atea sponsor for LøkkeFonden?

- Nej. Og jeg har lige undersøgt, om Atea eller det andet selskab (3A-it, red.) skulle have givet bidrag til venstre, og det har de ikke.

Opdateret: Kl 19.04 kontaktede Lars Løkkes spindoktor Ekstra Bladet. Han præciserede Venstre-formandens tidligere udtalelse om, at Atea ikke var sponsor for Løkkefonden. Atea donerede i 2014 to gange 25.000 kroner til Løkkefonden, men selskabet har ikke doneret penge i år. Det er kun 3A-it, som har doneret penge i år. Denne donation - som Løkke modtog på check - fremgår dog ikke af hjemmesiden. 

Statsadvokaten ind i historisk korruptionssag

Løkkes cykelven sidder nu varetægtsfængslet, foreløbigt frem til 2. juli.

LøkkeFonden også sponseret af Atea

Annonce:

Det er den nordiske it-gigant Atea, der står helt centralt i den omfattende sag om bestikkelse, og af LøkkeFondens hjemmeside fremgår det, at Atea også er blandt sponsorerne bag Løkkes højtprofilerede velgørenhedsprojekt.

Direktør i Atea Morten Felding har selv forklaret, at han er sigtet for ikke at have grebet rettidigt ind over for rejsen til Dubai.

Blandt de i alt seks varetægtsfængslede i sagen har fire bestridt høje stillinger i Atea.

Opdateret: Kl 19.04 kontaktede Lars Løkkes spindoktor Ekstra Bladet. Han præciserede Venstre-formandens tidligere udtalelse om, at Atea ikke var sponsor for Løkkefonden. Atea donerede i 2014 to gange 25.000 kroner til Løkkefonden, men selskabet har ikke doneret penge i år. Det er kun 3A-it, som har doneret penge i år. Denne donation - som Løkke modtog på check - fremgår dog ikke af hjemmesiden. 

Fakta: Danmarks største sag om bestikkelse

13 personer blev sidste tirsdag anholdt i en koordineret politiaktion.

Seks af de 13 blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Nykøbing Falster og sigtet for at have spillet forskellige roller i en omfattende sag om bestikkelse af blandt andet offentlige myndigheder. Der er navneforbud i sagen.

Fire af de seks nu varetægtsfængslede mænd er tidligere ledende medarbejdere i it-virksomheden Atea.

En er it-ansat i Region Sjælland, mens den sidste er en topfigur i Rigspolitiet.

Blandt de øvrige sigtede i sagen, som ikke sidder fængslet, er Atea-direktør Morten Felding.

Ifølge sigtelsen havde Atea stillet en konto med en million kroner til rådighed for medarbejderen fra Region Sjælland og den sigtede fra Rigspolitiet.

I november 2014 brugte de to offentlige ansatte angiveligt 80.000 kroner fra kontoen på en luksusrejse til Dubai sammen med en af lederne fra Atea.

Rigspolitiet har iværksat en intern undersøgelse, der skal afklare, om der er foregået uregelmæssigheder i forbindelse med den sigtedes ansættelse i politiet.

Direktør står frem: Jeg er sigtet i bestikkelsessag

Annonce:

Den nordiske it-gigant Atea A/S, der er blevet involveret i sagen om bestikkelse efter en koordineret politiaktion og flere varetægtsfængslinger i sidste uge, var i den forgangne weekend på charmetur på Mallorca med en større gruppe topledere fra erhvervslivet, heriblandt it-chef i Finansiel Stabilitet, Michael Nilsson, som Ekstra Bladet forgæves forsøgte at få en kommentar fra. (Video: Jakob Jørgensen)

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: