Løkke fordømmer Nordkoreas missiltest: Stop provokationerne

En missilaffyring fra Nordkorea har tirsdag tiltrukket sig stor opmærksomhed fra verdenssamfundet

Foto: /ritzau/ Tobias Nicolai
Foto: /ritzau/ Tobias Nicolai
Følg Politik

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fordømmer Nordkoreas handlinger, efter at landet har gennemført endnu en missiltest natten til tirsdag.

Nordkorea må omgående standse provokationerne og overholde internationale spilleregler.

- Jeg fordømmer den ulovlige missiltest og opfordrer på det kraftigste DPRK (Den Demokratiske Folkerepublik Korea, red.) til at standse provokationerne, skriver han på engelsk tirsdag på Twitter.

Nordkoreanerne hævder selv, at det lykkedes det lukkede land at teste et missil med så stor rækkevidde, at det potentielt vil kunne ramme USA.

Ud fra de foreløbige data bakker flere uafhængige eksperter op om den påstand. Amerikanske embedsmænd har over for tv-stationen Fox News bekræftet, at det nordkoreanske missil ville kunne nå det amerikanske fastland.

Analytikere taler om en rækkevidde på knap 7000 kilometer. Det er nok til at ramme den amerikanske delstat Alaska, men ikke andre stater i USA.

Hvis det bliver endeligt bekræftet, er der tale om en kæmpe milepæl i Nordkoreas udvikling af avancerede missiler. De vil i så fald kan flyve på tværs af kontinenter.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, og hans kinesiske modpart, Xi Jinping, lancerede tirsdag et nyt initiativ for at bidrage til en løsning af konflikten omkring Nordkorea.

De to ledere, der mødtes i Moskva tirsdag, foreslår, at Nordkorea indtil videre standser dets missiltests og atomprøvesprængninger, mens USA og Sydkorea til gengæld indstiller store militærmanøvrer.

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.