Løkke: Gratis sommerhusferie ‘kan se skævt ud’

Statsministeren blev i dag genforenet med den kvotekonge, som stillede sit Skagen-hus gratis til rådighed for Lars Løkke

Se Lars Løkke svare på pressens spørgsmål her (Video: Ernst van Norde)

- Det kan se skævt ud. 

Sådan lyder det fra Lars Løkke Rasmussen, efter statsministeren i knap en uge har afvist at svare på spørgsmål om sit gratis ferieophold i storfiskeren og kvotekongen John-Anker Hametner Larsens sommerhus i Skagen

- Jeg tog imod alle de fødselsdagsgaver, jeg fik til min 50-års fødselsdag. Der kom John-Anker mig bekendt som privatperson med et gavekort fra ham og datteren, med at jeg fik lov at låne deres sommerhus, siger Lars Løkke, der i dag var i Thyborøn, hvor Hametner Larsen samlede ind til Løkkefonden.

Der er nogen, der synes, det ser lidt problematisk ud. Hvad siger du til det?

- Problematisk i forhold til hvad? Det er klart her bagefter, med alt hvad vi ved. Og med det billede, der også er tegnet af ham - med at han ligesom er Danmarks kvotekonge, så kan det selvfølgelig se lidt skævt ud bagefter. Men ting skal jo ses, som de udvikler sig over tid, siger Lars Løkke Rasmussen og tilføjer:

- Jeg kan jo se på hele den måde, det er bygget op mediemæssigt. Der kan det se skævt ud. 

Lars Løkke boede i sommerhuset uden beregning i den næstdyreste sommerferieuge, uge 28, i 2016.

Løkke er i Thyborøn for at bakke op om John-Anker Hametner Larsens indsamling til Løkkefonden. Den såkaldte kvotekonge ses yderst til højre. Foto: Ernst van Norde
Løkke er i Thyborøn for at bakke op om John-Anker Hametner Larsens indsamling til Løkkefonden. Den såkaldte kvotekonge ses yderst til højre. Foto: Ernst van Norde
 

I dag afviser Løkke, at han fortryder opholdet. 

- Livet er for kort til fortrydelser. Jeg er da ked af, at vi ikke havde mulighed for at indløse det noget før.  

Opholdet skete samtidig med, at et flertal i Folketinget forsøgte at indføre stramninger mod de såkalde kvotekonger uden om Lars Løkke Rasmussens V-regering. 

Løkke afviser dog fortsat pure, at relationen og gaven fra storfiskeren John-Anker Hametner Larsen har haft nogen som helst indflydelse på regeringens fiskeripolitik.

John-Anker Hametner Larsen var ikke særlig snakkesalig, når snakken faldt på sagen om Lars Løkke og sommerhuset (Video: Ernst van Norde)

Totalt uskyldigt
Der er flere, der kalder det mangel på dømmekraft fra din side. Hvad siger du til det?

- Jamen jeg har ikke mere at sige. Jeg har lige forklaret, hvordan det hele hænger sammen. Og det er totalt uskyldigt. 

Du er indkaldt til nyt samråd i sagen. Vil du møde op og forklare dig for Folketinget igen.

- Altså, jeg tror, der kom nogle samrådsspørgsmål i fredags. Det forholder jeg mig til, når jeg kommer på arbejde igen. 

Lars Løkke Rasmussen er kommet under beskydning for manglende dømmekraft bl.a. fra professor i offentlig ledelse, Kurt Klaudi.