Løkke i natteroderi på tv-værts profil: - Er min kone blevet fyret?

Mandag beskrev Ekstra Bladet, hvordan Lars Løkke troppede op på rektors kontor som bisidder for sin kone, efter hun var blevet afskediget. Natten til tirsdag havde han travlt ved tasterne

Lars Løkke sammen med sin kone til valget til Europa-parlamentet (Foto: Jens Dresling/POLFOTO)
Lars Løkke sammen med sin kone til valget til Europa-parlamentet (Foto: Jens Dresling/POLFOTO)

'Løkke troppede op på rektors kontor: Sólrun fyret som lærer'.

Sådan lød Ekstra Bladets overskrift mandag aften og på Ekstra Bladets forside. Her kunne vi afsløre, hvordan Lars Løkke Rasmussen mødte op på N. Zahles Gymnasieskole, da hans kone skulle ind og tale med skolens rektor.

Her fungerede statsministeren som bisidder for sin kone, Sólrun Løkke Rasmussen, fordi hun skulle til en alvorlig samtale hos skolens øverste leder. Emnet var hendes fremtid som lærer på læseskolen under Den Kongelige Ballet, og det hele endte med, at hun blev afskediget efter mødet.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar gennem Lars Løkkes særlige rådgiver, men på Twitter havde han sent mandag aften og natten til tirsdag masser tid til at kommentere sagen.

Natteroderiet startede 23.09, hvor den kendte TV-vært Signe Molde smed følgende op på sin Twitter-profil:

Og så tog debatten fart og varede i flere timer.

Løkke påstår, at hans kone ikke er blevet fyret, mens både DR-journalisten Kristoffer Eriksen og andre helt almindelige danskere forsøger at få ham til at forholde sig til et spørgsmål; Har du været bisidder for din kone eller ej?

En løgnhistorie
Morten Nyby fik aldrig svar, og så forsøgte Kristoffer Eriksen sig.

Efterfølgende fortsætter spørgsmålene fra Kristoffer Eriksen om Lars Løkkes rolle som bisidder for sin kone. Men Lars Løkke fokuserer fortsat kun på fyringen, som han påstår aldrig har fundet sted.

Til sidst blander Radio24syvs satiriske figur, Kirsten Birgit, sig også og efter et par tweets frem og tilbage, vælger Lars Løkke at gå i seng. Klokken 01.22.

- Løkke taler i koder
Ekstra Bladet har tirsdag talt med Poul Madsen, der fortæller, at hvis Ekstra Bladet har skrevet noget forkert, så vil det naturligvis blive rettet.

- Men faktum er, at Løkke har været til et møde, og så er Sólrun efterfølgende blevet afskediget. Løkke taler jo i koder, og det er helt uforståeligt, hvad han mener. Jeg synes, at Løkke skulle sove om natten, det havde han været bedre tjent med end det her, siger Poul Madsen til Ekstra Bladet.

Samtidig opfordrer Poul Madsen statsministeren til at komme på banen.

Sólrun og Lars Løkke Rasmussen. Foto: Tariq Mikkel Khan Dansk politik Brød reglerne: Tiggede om gratis Seebach-billetter

- Han må jo dokumentere, hvad der er foregået. Vi kontaktede Statsministeriet i går (mandag, red.) klokken 15, og vores henvendelse er bare blevet ignoreret. Lars Løkke har haft rigelig mulighed for at forklare, hvad der er sket i stedet for at tale et sprog, som ingen forstår.

- Men jeg vil gerne slå fast, at faktum i historien er, at Løkke har været til et møde som bisidder, og efterfølgende er Sólrun ikke længere ansat, siger Poul Madsen til Ekstra Bladet.

Usædvanlig situation
Ekspert i offentlig ledelse og professor på Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh har fået forelagt informationerne om statsministerens visit på N. Zahles Gymnasieskole. Han undrer sig meget over, at Lars Løkke Rasmussen har valgt at agere bisidder for sin hustru.

– Det er en meget usædvanlig situation – jeg kan ikke erindre noget, der minder om det.

– Jeg synes, at han sætter denne leder i en kompliceret situation, som gør det noget mere vanskeligt for hende at håndtere det. Det vil være helt naturligt, hvis hun føler sig noget presset og måske også intimideret på sit ledelsesgrundlag ved at have statsministeren siddende som bisidder. Det kan ikke undgås, lyder det fra professoren, der konstaterer, at det ville have været ’meget mere naturligt’, hvis Sólrun Løkke Rasmussen havde taget sin tillidsmand med til samtalen.

Noget af et pres
En anden ekspert i offentlig ledelse, professor på Syddansk Universitet Kurt Klaudi Klausen, understreger, at han ikke vil udtale sig om en konkret personalesag, men generelt siger han:

– Det normale er, at man tager sin tillidsrepræsentant med til den slags samtaler. Det lægger unægtelig noget af et pres på en leder, der ikke bare skal sidde over for en medarbejder til en tjenestelig samtale, men også over for landets statsminister, siger Kurt Klaudi Klausen.

Rektor på N. Zahles Gymnasieskole Anne Birgitte Klange ønsker ikke at udtale sig, da der er tale om en personalesag.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen mødte op på N. Zahles Gymnasieskole, da hans kone skulle til en alvorlig samtale med skolens rektor, der mundede ud i, at hun blev afskediget. Det er højest usædvanligt, lyder det fra ekspert. Foto: Kim Haugaard Dansk politik Løkke troppede op på rektors kontor: Sólrun fyret som lærer

Lars Løkke Rasmussen fortæller, at han føler sig hjemme i Nyhavn. Foto: Benjamin Nørskov Samfund Lars Løkke kommer næsten i trance i Nyhavn: Her føler jeg mig hjemme