Annonce:
Annonce:

Løkke i opsigtsvækkende tale til kvotekonge: Undskyld, John-Anker!

Statsministeren undskylder for, at hans person har trukket Thyborøn-storfisker gennem mediemøllen

Se et nedklip af talen her - og se hele talen i bunden af artiklen (Video: Ernst van Norde)
Annonce:
Følg Politik

Undskyld!

Statsminister Lars Løkke Rasmussen valgte søndag at benytte sin tale til en pengeindsamling for LøkkeFonden på havnen i Thyborøn til personligt at undskylde til storfiskeren John-Anker Hametner Larsen. 

Undskyldningen kommer, efter Ekstra Bladet i begyndelsen af denne uge kunne afsløre, at Løkke har boet gratis i storfiskerens sommerhus i Skagen. 

- Jeg vil gerne have lov at sige undskyld her i dag, sagde statsministeren til de 110 forsamlede gæster i Restaurant Fiskehallen. Løkke fremstod rørt og holdt flere gange under talen pauser på adskillige lange sekunder, inden han fortsatte. 

Annonce:

- ... Til John-Anker ... Ja, ... Jeg skal lige finde mig selv her. Men altså ... Sandheden er jo, at John-Anker var ikke blevet hængt ud i medierne, sådan som du er blevet de seneste måneder, hvis ikke du havde skrevet på Facebook den dag ... Det er jo sandheden om den sag, lød det fra Lars Løkke Rasmussen, mens han kiggede ned på John Anker Hametner-Larsen, der måtte tørre øjnene under talen. 

Første kontakt var på Facebook
Løkke henviste i talen til den første Facebook-besked fra storfiskeren i 2013, som skabte grundlaget for de nu årlige torskegilde til ære for LøkkeFonden i Thyborøn.

- Jeg er faktisk lidt ked af; oprigtigt ked af, at man skal slå sig så meget på at kende mig ... Det synes jeg egentlig ikke er rimeligt. Det vil jeg gerne sige undskyld for, lød det fra statsministeren til den bomstille fiskehal, hvor man ville kunne høre et torskeben falde til jorden.

Kvotekongen John-Anker Hametner Larsen fik en undskyldning fra statsministeren i dag. Foto: Ernst van Norde
Kvotekongen John-Anker Hametner Larsen fik en undskyldning fra statsministeren i dag. Foto: Ernst van Norde
 

Forud for Løkkes tale afslørede John-Anker Hametner Larsen sammen med Lars Løkke Rasmussen og LøkkeFondens formand, Solrun Løkke Rasmuseen, at der i år i alt var samlet 370.000 kroner ind til LøkkeFonden fra fiskere og andre indbyggere i den vestjyske by. 

Annonce:

Lars Løkke Rasmussen og Venstres forhold til storfiskere og kvotekonger er kommet under luppen, efter det er blevet afsløret, hvordan tidligere fiskeriminister Esben Lunde i 2016 holdt en række stramninger mod kvotekongerne i skuffen. Det var i samme periode, at Løkke valgte at bo en uge gratis i storfiskerens sommerhus i Skagen. 

Tidligere på dagen erkendte statsministeren, at det kunne se ‘skævt ud’, at han havde opholdt sig i sommerhuset. 

Men Løkke fastholder, at selve ferieopholdet var ‘helt uskyldigt’ - og at det i statsministerens øjne fortsat er helt skævt at koble hans personlige relation til John-Anker Hametner Larsen sammen med Venstres og regeringens fiskeripolitik. 

Netop Løkkes dømmekraft er dog kommet under heftig beskydning i sagen. 

Det kan du læse mere om her.

 Se hele Løkkes tale her (Video: Ernst van Norde)

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: