Løkke: Integrationsmøde skal gøre en forskel

Lars Løkke Rasmussen har inviteret organisationer, virksomheder og uddannelsesinstitutioner til Marienborg.

(Polfoto)
(Polfoto)

Flygtninge og bedre integration er på dagsordenen hos statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i disse dage.

Torsdag eftermiddag har han inviteret en række frivillige organisationer, virksomheder og uddannelsesinstitutioner til et integrationsmøde på Marienborg.

Mødet skal gøre en forskel, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg bilder mig ikke ind, at vi ved at samles her i tre timer en eftermiddag, løser alle problemer, men jeg tror, at vi kan gøre en forskel, siger Løkke.

Statsministeren lister to ambitioner op for mødet.

- For det første vil jeg have konkrete resultater nu og her. Som jeg har forstået det, er der allerede nogle virksomheder, som over for beskæftigelsesministeren har tilkendegivet, at de vil forpligte sig til at tage et antal flygtninge.

- Min anden ambition er, at vi sammen kan lægge spor ud, som vi kan arbejde videre med, og som kan indgå i den reform af integrationsprogrammet, som regeringen arbejder med, og som vi vil offentliggøre omkring årsskiftet, siger han og tilføjer:

- Vi har en fælles opgave, nemlig bedre integration. Det er min forhåbning, at vi kan gribe den opgave sammen og se nye muligheder og sætte nye samarbejder i gang, siger Lars Løkke Rasmussen.

Topmødet, som Løkke kalder det, er kommet i stand i kølvandet på de seneste ugers tilstrømning af flygtninge og migranter til Europa og Danmark.

- Hvis vi skal være ærlige, så viser integrationsindsatsen skuffende resultater, og der er store udfordringer, siger Løkke.

Han forsvarer i den forbindelse regeringens seneste asylstramninger. De skal gavne integrationen for dem, der er i landet, er meldingen fra statsministeren.

- Antallet betyder noget. Derfor forsøger vi at få tilstrømningen under kontrol, siger Løkke.