Løkke og Mette F. mødes i ny tv-duel

Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen skal diskutere politik i TV2 Nyhederne tirsdag aften

Mange Venstre-folk har i løbet af weekenden langet ud efter Mette Frederiksen, fordi hun angiveligt har meldt afbud og vist manglende interesse i at debattere med statsministeren. Hør mere om det her. Producer: Martin Lorentsen

Selv om folketingsvalget formelt ikke er udskrevet, spidser den politiske debat til.

Og tirsdag mødes de to største bejlere til statsministerposten, Lars Løkke Rasmussen (V) og Mette Frederiksen (S), så igen til en direkte tv-duel på ord og holdninger.

TV2 fortæller på Twitter, at de to partiformænd mødes i 19 Nyhederne tirsdag aften, hvor de skal diskutere adgang til tidligere pension for nedslidte danskere.

Det er kun anden gang, at de to politikere mødes i en tv-debat på tomandshånd.

Første gang skete det 31. marts i en særudgave af 21 Søndag på DR. Dengang varede debatten 45 minutter, mens TV2 tirsdag har sat omkring et kvarter af til formålet.

Ændringer af pensionssystemet fyldte også en del under den første tv-debat på DR.

Dengang havde Socialdemokratiet fremlagt et udspil, hvor partiet ville bruge tre milliarder kroner på at gøre det muligt for nedslidte at gå tidligere på pension, hvis de har arbejdet i mange år.

I mellemtiden har regeringen indgået en aftale med Dansk Folkeparti og Radikale om en forbedring af seniorførtidspensionen, der også kommer nedslidte til gode.

Socialdemokratiet deltog ikke i de afsluttende forhandlinger om den aftale.

Ifølge beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) stoppede forhandlingerne med S, fordi partiet ikke var konkret nok i forhold til, hvem der præcist skal have gavn af den rettighed, som partiet vil indføre.

84 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere