Annonce:
Annonce:

Løkke ser skeptisk på syrisk våbenhvile

Det er ikke en fredsaftale, som USA og Rusland har lavet i Syrien, mener statsminister Lars Løkke Rasmussen

(POLFOTO)
(POLFOTO)
Annonce:
Følg Politik

Det kan ikke kaldes en fredsaftale, som Rusland, USA, EU og flere lande og internationale organisationer har indgået om at stoppe fjendtlighederne i Syrien mellem regimet og nogle af oprørerne i landet.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om aftalen, som ikke er underskrevet af det syriske regime og oprørsgrupperne.

- Det er nok for meget at definere det som en fredsaftale. Men hvis man kan få indstillet kampene, så man kan få genoptaget drøftelserne i Genève, som skulle ske 25. februar, men kunne ske før, så er det jo positivt, siger Lars Løkke Rasmussen.

Ifølge aftalen skal der inden en uge leveres humanitær nødhjælp til flere byer som Deir Ez Zour og udkanten af Syriens hovedstad, Damaskus.

Stormagter er blevet enige om delvis syrisk våbenhvile

Annonce:

Aftalen tillader fortsatte kamphandlinger mod Islamisk Stat, Jabhat al-Nusra (al-Qaeda i Syrien, red.) og andre grupper, som FN's Sikkerhedsråd definerer som terrorgrupper. Trods aftalen insisterer Rusland på at bombe videre, påpeger statsministeren.

- Det er jo derfor, at jeg anfægter, at det er en fredsaftale. Hvis der i den internationale støttegruppe til Syrien er opnået enighed om, at man skal indstille kampene, og det respekteres, så er det et godt afsæt for at genoptage forhandlingerne, siger han.

Løkke er ikke "superoptimist". Han ser ikke Syriens fremtid med præsident Bashar al-Assad ved roret.

- Jeg har fortsat den position, at Assad ikke kan være en permanent figur i Syrien, når man vurderer hele historien. Det er den danske og også EU's position, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Hvis man skal finde en varig løsning for Syrien, som også får folk til at vende tilbage, så kan det jo ikke være med Assad. Der er brug for, at man får det løst i politiske drøftelser, siger Lars Løkke Rasmussen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: