Annonce:
Annonce:

Løkke til Italien: Tag imod migranter fra dansk Mærsk-skib

Lars Løkke siger på et mini-topmøde i Bruxelles søndag eftermiddag, at Italien må tage imod 113 migranter som et dansk containerskib har samlet op

Lars Løkke siger søndag eftermiddag på et 'uformelt' mini-topmøde i Bruxelles, at Danmark forventer, at Italien tager imod de 113 migranter, som et dansk Mærsk-skib har samlet op i Middelhavet. Foto: Julien Warnand
Lars Løkke siger søndag eftermiddag på et 'uformelt' mini-topmøde i Bruxelles, at Danmark forventer, at Italien tager imod de 113 migranter, som et dansk Mærsk-skib har samlet op i Middelhavet. Foto: Julien Warnand
Annonce:
Følg Politik

Italien må tage imod de 113 migranter på det danske containerskib 'Alexander Mærsk', som skibet har samlet op i Middelhavet.

Sådan lyder meldingen fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) søndag i Bruxelles ved ankomsten til et mini-topmøde om migration.

- Der er et helt klart regelsæt for det her, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Det er sådan, at "Alexander Mærsk" på anmodning - på anmodning - fra den italienske kystvagt har taget folk om bord.

- Og derfor forestiller jeg mig heller ikke andet, end at Italien lever op til de forpligtelser, man har efter international ret, siger statsministeren.

Støjberg skal tage kontakt
Han har nu bedt integrationsminister Inger Støjberg (V) om at tage kontakt til sin italienske kollega, Matteo Salvini, for at finde en løsning.

Annonce:

Salvini har ellers lukket italienske havne for anløb af skibe, der vil landsætte migranter, som er reddet op fra Middelhavet.

- Vi kan ikke tage imod en eneste mere. Tværtimod. Vi vil af med nogle stykker, sagde han fredag til det tyske magasin Der Spiegel.

Italiens nye kurs har dog indtil nu ramt skibe, der sejler rundt med netop det formål at redde migranter i Middelhavet.

Mærsk-skibet måtte sent torsdag aften ændre kurs, da det modtog et nødopkald.

De 113 migranter blev derefter samlet op fra Middelhavet tidligt fredag morgen.

EU-landene ved Middelhavet skubbede tidligere på måneden problemet rundt imellem hinanden, da redningsskibet "Aquarius" ville i havn med 629 migranter om bord.

Skibet, der sejler for den private nødhjælpsorganisation SOS Mediterranée, blev nægtet at komme i havn i både Italien og Malta.

Til sidst gav den nye spanske premierminister, Pedro Sanchez, tilladelse til, at skibet kunne lægge til i Valencia.

Annonce:

Møde før EU-topmøde
Kommissionsformand for EU Jean Claude-Juncker er søndag eftermiddag vært for et 'uformelt' mini-topmøde i Bruxelles før torsdagens EU-topmøde. Minitop-mødet er på foranledning af den tyske kansler Angela Merkel.

Regeringsledere fra en række EU-lande - også statsminister Lars Løkke Rasmussen - deltager. Heriblandt Tyskland, Grækenland, Østrig, Spanien, Italien og Spanien.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: