Løkke vil tage imod 1000 flygtninge

Regeringen vil give 250 millioner kroner til nærområderne og en halv milliard skal gå til at dæmme op for tilstrømning til Europa, oplyser statsministeren på et pressemøde

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har på et pressemøde for kort tid siden fortalt, hvad regeringen agter at gøre i flygtninge-krisen.

- Det er helt afgørende, at der er en balance i dansk udlændingepolitik. Det er en grundlæggende dansk værdi, at vi hjælper folk på flugt fra krig og ødelæggelse. Men det er vigtig, at vi har en realistisk tilgang til det, sagde Lars Løkke Rasmussen.

På pressemødet kom det frem, at regeringen vil styrke integrationen af de mange flygtninge, der har fået asyl i Danmark de senere år.

Regeringen vil samtidig give 250 millioner kroner til nærområderne og en halv milliard skal gå til at dæmme op for tilstrømning til Europa, oplyser statsministeren.

Derudover er regeringen klar til frivilligt at tage imod 1000 flygtninge af dem, som EU er i færd med at fordele.

Det oplyste udlændingeminister Inger Støjberg (V) på pressemødet.

Det er dog betinget af, at der er opbakning fra Folketingets partier, og af at der findes en fælleseuropæisk løsning.

- Vi kan ikke løfte opgaven i Danmark, hvis den ikke også løftes i Europa. Tiden er inde til fælles løsninger, sagde Lars Løkke på pressemødet.

Da Støjberg mandag rejste til Bruxelles, var beskeden ellers, at Danmark vil tage præcis nul asylansøgere ud af de 160.000 personer, som EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bad EU-landene om at omfordele.

Danmarks retsforbehold i EU betød ifølge ministeren, at Danmark står uden for fordelingen.

- I lyset af den helt ekstraordinære situation har vi i dag tilkendegivet, at regeringen vil tilbyde frivilligt at tage imod et begrænset antal asylansøgere på 1000 personer, siger Inger Støjberg torsdag, mens hun står ved siden af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

226 kommentarer
Vis kommentarer