Annonce:
Annonce:

Lovede Trump at nedruste: Nu gør Nordkorea det modsatte

Ny rapport viser, at Nordkorea har udbygget deres eneste atomanlæg

Annonce:
Følg Politik

For lidt over to uger siden mødtes Nordkoreas leder, Kim Jung-un, og den amerikanske præsident, Donald Trump, i et historisk møde mellem de to lande.

I en fælles erklæring, som begge ledere underskrev, forpligtede Nordkorea sig til at arbejde for en 'fuldstændig denuklearisering' af den koreanske halvø.

Men det ser ikke ud til, at den nordkoreanske leder, Kim Jung-un, har tænkt sig at holde ord.

Han er faktisk i gang med det stik modsatte.

En ny rapport, der er lavet af overvågningsenheden 38 North, viser, at Nordkoreas eneste kendte atomanlæg på kort tid er blevet udbygget væsentligt med nye bygninger.

Artiklen forsætter under billedet...

Det historiske møde mellem Kim Jong Un og Donald Trump. Foto: AP/Evan Vucci
Det historiske møde mellem Kim Jong Un og Donald Trump. Foto: AP/Evan Vucci

Ifølge rapporten er der tale om atomanlægget Yongbyon, der ligger i den nordlige del af Pyongyan-provinsen. Her har man på kort tid og i det, som rapporten beskriver som 'et usædvanligt hurtigt tempo', opført nye bygninger.

Annonce:

Det skriver The Guardian.

Satellitfotos fra 21. juni viser, at der er blevet tilføjet to nye bygninger på området. Derudover har en af plutonium-reaktorerne har fået et nyt avanceret nedkølingssystem.

Artiklen forsætter under billedet...

Foto: 38 North and Airbus Defense and Space
Foto: 38 North and Airbus Defense and Space

Nordkorea og Kina enige om atomnedrustning

Ikke en klar aftale
Flere har været ude med kritik af aftalen, som Kim Jung-un og Donald Trump underskrev 12. juni. Teksten nævner nemlig ikke specifikt atomvåben eller missiler, men omtaler altså en generel atomnedrustning.

'Forbedringer af infrastrukturen fortsætter på Yongbyon' skriver en af medforfatterne til rapporten.

Inden topmødet med Trump udtalte Kim Jung-un, at han vil indstille testaffyringer af ballistiske missiler og prøvesprængninger af atomvåben.

Annonce:

- Fra 21. april vil Nordkorea indstille nukleare tests og affyringer af interkontinentale ballistiske missiler, Korean Central News Agency, Nordkoreas nyhedsbureau, i en erklæring ifølge det sydkoreanske nyhedsbureau.

- Nordkorea vil lukke et nukleart testcenter i den nordlige del af landet for at garantere transparens i at suspendere atomprøvesprængninger.

I sidste uge mødtes Kim jung-un med en anden leder. Denne var han taget til Kina for at Kinas præsident, Xi Jinping, til et to-dages møde.

Her diskuterede man også, om hvorvidt Nordkorea skulle nedruste deres atomvåben. Her lovede Nordkoreas diktator til Xi Jinping, at Nordkorea vil samarbejde med Kina om at sikre 'ægte fred' på vejen mod en 'ny fremtid' for Den Koreanske Halvø.

Efter 65 års konflikt: Nordkorea dropper historisk demonstration

Herunder kan du se flere satellitfotos fra det nordkoreanske atomanlæg.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: