Luxembourg vil have et EU-organ for flygtninge

Det Europæiske Asylstøttekontor på Malta kan udvides til et flygtningeorgan for hele EU, siger Luxembourg

Luxembourgs udenrigsminister, Jean Asselborn, foreslår, at EU hurtigt opretter en flygtningemyndighed.

- En sådan myndighed er nødvendig, hvis der skal ligge de samme kriterier til grund for behandling af asylsøgere i hele EU-området, siger Asselborn til den tyske avis Süddeutsche Zeitung torsdag.

Asselborn foreslår konkret, at Det Europæiske Asylstøttekontor, som er baseret på Malta, udvides til et flygtningeorgan for hele EU.

Han påpeger, at der i dag er alt for store forskelle på, hvordan asylsøgere behandles og hvor lang tid det tager at behandle deres sager i forskellige lande.

Det konkrete forslag fra Luxembourg kommer på et tidspunkt, hvor Italien, Frankrig og Tyskland i et fælles dokument opfordrer til en mere retfærdig fordeling af migranter mellem EU-landene.

Dokumentet er underskrevet af udenrigsministrene fra de tre lande, siger det italienske udenrigsministerium til Reuters.

Den nuværende migrantkrise i Europa har tydeliggjort begrænsninger og mangler ved asylreglerne, som må revurderes, lyder det i den fælles erklæring.

De tre lande ønsker en 'stærk reaktion på krisen', skriver de, og vil have emnet øverst på dagsordenen, når EU's udenrigsministre fredag og lørdag samles i Luxembourg til deres halvårlige uformelle møde.

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, understregede tidligere i denne uge flere gange, at den store tilstrømning af flygtninge og migranter kræver en fælles europæisk indsats.

Merkel sagde, at der vil blive skabt tvivl om Schengenaftalen, hvis der ikke sker en retfærdig fordeling af flygtninge og migranter.