Lykketofts korruptionsbeskyldte forgænger i FN er død

John Ashe, der tidligere har været formand for FN's generalforsamling, er død som 61-årig, oplyser advokat

Hovedpersonen i en betændt sag om korruption i det øverste af FN-systemet er død.

John Ashe, der er tidligere formand for FN's Generalforsamling og dermed Mogens Lykketofts forgænger på posten, er død i en alder af 61 år. Det oplyser hans advokat onsdag ifølge Reuters.

Ashe bestred formandsposten fra 2013 til 2014, men vakte for alvor opsigt i oktober sidste år, da han blev anholdt beskyldt for at have modtaget bestikkelse fra kinesiske forretningsfolk.

Ifølge amerikanske anklagere skulle John Ashe have taget imod 1,3 millioner dollar svarende til 8,5 millioner kroner.

Advokat Jeremy Schneider, der repræsenterede Ashe, har ikke kunnet give oplysninger om årsagen til dødsfaldet. En talsmand for anklageren, der førte sagen mod den tidligere FN-formand, har ikke kommenteret nyheden.

Den caribiske topdiplomat John Ashe blev blandt andet anklaget i en sag, hvor han angiveligt modtog bestikkelse fra en kinesisk milliardær for til gengæld at promovere hans interesser i et ejendomsprojekt i FN.

Yderligere skulle han have brugt sin post til at tage imod bestikkelse for at hjælpe andre kinesiske forretningsfolk med deres interesser i FN og Antigua.

John Ashe var kun blevet tiltalt for skattesvindel, da der herskede tvivl om, hvorvidt hans diplomatiske immunitet forhindrede deciderede korruptionsanklager.

Ifølge USA's føderale anklagemyndighed modtog Ashe bestikkelse i perioden fra 2011 til 2014.