Madonna og andre kendte marcherer imod præsident Trump

Op mod en halv million er til stede i gaderne og demonstrerer mod USA's præsident, Donald Trump

Madonna var med til at protestere i Washington lørdag. Foto: AP
Madonna var med til at protestere i Washington lørdag. Foto: AP

Verdensstjernen Madonna gik på scenen i Washington D.C., hvor der lørdag afholdes en kvindemarch imod USA's nye præsident, Donald Trump.

- Velkommen til kærlighedens revolution. Til oprøret. Til vores afvisning af, at kvinder skal acceptere denne nye tid med tyranni, sagde den 58-årige sangerinde, da hun gik på scenen.

- Vi er ikke bange. Vi er ikke alene. Vi vil ikke trække os.

Op mod en halv million har været til stede i gaderne med skilte og lyserøde huer - sidstnævnte er en kommentar til optagelser af Trump fra 2005, hvor han sagde, at han tog kvinder i skridtet. Optagelsen blev offentliggjort under valgkampen i efteråret.

Præsidentens syn på kvinder er netop noget af det, der talstærkt demonstreres imod, blot en dag efter at Trump blev indsat på posten.

Ud over Madonna har også filmstjernen Scarlett Johansson været på scenen, ligesom den amerikanske journalist og feminist Gloria Steinem og den politiske aktivist professor Angela Davis.

- Jeg føler, at det i det nuværende politiske klima er livsnødvendigt, at det bliver vores mission at gøre det meget, meget personligt, sagde Scarlett Johansson, der kom med en direkte opfordring til Trump:

- Støt alle kvinder og vores kamp for lige rettigheder og som individer, der ved, hvad der er bedst for os selv og vores kroppe - bedre end nogen som helst folkevalgt.

Donald Trump har skabt vrede blandt mange liberale amerikanere ved blandt andet at udtale sig nedladende om kvinder, mexicanere og muslimer.

Holdet bag den republikanske præsident har ikke kommenteret marchen.

Demonstrationerne mod Trumps kvindesyn har bredt sig til 600 byer i resten af verden.

Se også: En halv million demonstrerer mod Trump i Washingtons gader

205 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere