Annonce:
Annonce:

Mails afslører desperat Trump: 'Ren galskab'

Demokraterne er rasende over mails, der viser, hvordan Trump-lejren forsøgte at få justitsministeren til at annullere det amerikanske valgresultatet fra november

Donald Trump har flere gange fastholdt, at der blev begået svindel ved præsidentvalget
Annonce:
Følg Politik

Gode råd var dyre for Donald Trump i hans sidste dage som USA's præsident.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan hans inderkreds med alle kræfter forsøgte at få højtstående medlemmer i det amerikanske justitsministerium til at omgøre valgresultatet fra november.

Dokumenterne viser, hvordan især Trumps stabschef, Mark Meadows, i perioden mellem december og januar ihærdigt forsøgte at få ministeriet til at undersøge beskyldninger om valgfusk.

På krigsstien
Afsløringerne har fået Demokraterne på krigsstien.

- Disse dokumenter viser, at præsident Trump forsøgte at udøve korruption mod nationens øverste politistyrke i et frækt forsøg på at vende et valg, han tabte, raser den demokratiske leder af kongres-udvalget, Carolyn Maloney, eksempelvis til The Guardian tirsdag.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Annonce:

Trumps stabschef, Mark Meadows (tv.), forsøgte desperat at få USA's justitsminister til at undersøge præsidentens beskyldninger om valgfusk. Foto: Alexander Drago/Ritzau Scanpix
Trumps stabschef, Mark Meadows (tv.), forsøgte desperat at få USA's justitsminister til at undersøge præsidentens beskyldninger om valgfusk. Foto: Alexander Drago/Ritzau Scanpix

'Ren galskab'
Ifølge internationale medier som The Guardian og Washington Post skulle Meadows mindst fem gange have bedt højtstående embedsmænd i Justitsministeriet om at kigge nærmere på den såkaldte 'Italygate'.

Han sendte eksempelvis 1. januar en mail til den daværende justitsminister, Jeffrey Rosen, med link til en YouTube-video, hvortil han uddyber:

'Det er en indikation for, hvad maskinerne kan og gjorde for at flytte stemmer. Vi tror, at ​​det er sket overalt,' lyder det i mailen.

Trumps stabschef refererer til en konspirationsteori, der bygger på, at stemmer gennem militærsatellitter i Europa med hjælp fra CIA blev ændret til fordel for Joe Biden.

Rosen sendte mailen videre til sin højre hånd, Richard Donoghue, der blot svarede:

'Ren galskab.'

Rudy Giuliani har ved flere lejligheder fremsat beskyldninger om valgfusk:

Afviste møde med Giuliani
Dokumenterne viser også, hvordan justitsminister Jeffrey Rosen indtrængende blev bedt om at holde et møde med Trumps personlige advokat, Rudy Giuliani.  

Annonce:

Det blev pure afvist af Rosen.

'Jeg nægtede blankt og sagde, at jeg ikke ville give nogen særbehandling til Giuliani eller nogen af ​​hans 'vidner' og bekræftede endnu en gang, at jeg ikke vil tale med Giuliani om sagen,' skriver han til en kollega i Justitsministeriet.

Selvom eks-præsidenten ikke blev genvalgt ved det seneste præsidentvalg, tyder noget på at Trump forventer at være tilbage i Det Hvide Hus til august.

Den kontroversielle Trump-advokat havnede i vinter i et stort skænderi med den britiske journalist Piers Morgan:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: