Maltas premierminister vinder valget trods skandaler

Vælgerne i Malta sikrer siddende premierminister, Joseph Muscat, og hans arbejderparti endnu en periode

I skyggen af anklager om skattely har vælgerne i Malta valgt at lade premierminister, Joseph Muscat, blive siddende på posten.

Det viser resultatet fra weekendens valg ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den 43-årige premierminister har søndag været ude og acceptere sin sejr. Han mener selv, at det er hans arbejde for at sikre landets stærke økonomiske fremgang, der har sikret ham posten for anden gang.

- Folket har klart valgt at blive på vejen mod endnu større resultater, siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Premierministeren og hans arbejderparti lider ellers under anklager om korruption, hvor hans egen kone beskyldes for at være ejer af et skuffeselskab i skattely i Panama.

Det fravristede ham dog ikke sejren ved valget, der på grund af de hårde anklager var fremrykket med et år.

Også hans politiske modstander Simon Busuttil fra Nationalpartiet har anerkendt sit nederlag.

- Jeg har lige ringet til Joseph Muscat for at indrømme mit nederlag, skrev han på Twitter.

Det endelige valgresultat mangler stadig at blive offentliggjort, men Arbejderpartiet ser indtil videre ud til at være foran Nationalpartiet med fem procent.

Muscat har siddet på posten som premierminister siden 2013.

Han er blevet kritiseret for ikke at have fyret sin stabschef og en minister i regeringen, der har indrømmet at have skuffeselskaber i Panama, som ikke var registreret af skattemyndighederne.

Selv nægter premierministeren at have gjort noget forkert. Han har også givet et løfte om at trække sig tilbage, hvis det bliver bevist, at hans familie har hemmelige bankkonti uden for landet.

Skandalerne virker dog ikke til at have haft den store betydning for Arbejderpartiets vælgere. I stedet har den blomstrende økonomi og den historisk lave arbejdsløshed ifølge AFP været afgørende for deres stemme.

2 kommentarer
Vis kommentarer