Mand død efter kamp i Københavns Lufthavn: Nu inddrages minister i sagen

- Det er frygteligt, at et menneske har mistet livet under en tvangsudsendelse, siger Johanne Schmidt-Nielsen, der nu kræver en grundig redegørelse af forløbet

Følg Politik

Mandag skulle en 34-årig mand fra Algeriet tvangsudsendes af Danmark. På flyet, der skulle transportere ham ud af landet, opstod der tumult med flere betjente inden afgang. Manden mistede bevidstheden og blev kørt væk. To dage senere døde han på hospitalet.

I går kunne Ekstra Bladet fortælle, hvordan en passager om bord på flyet på tæt hold blev øjenvidne til den voldsomme episode.

- Jeg syntes, betjentene var for barske, da det skete, og det synes jeg stadigvæk. Hold kæft, hvor var de hårde de der betjente. Det var voldsomt, siger Michael Thorvaldsson til Ekstra Bladet.

Mand død efter kamp i Københavns Lufthavn: - Politiet var meget barske

Sagen har skabt debat i det politiske landskab. Og Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten kræver nu en redegørelse fra justitsminister, Søren Pape Poulsen.

- Det er frygteligt, at et menneske har mistet livet under en tvangsudsendelse. Det er umuligt at konkludere, hvad der er op og ned, før sagen er undersøgt. Men beretningerne fra passagererne i flyet giver grund til bekymring. Jeg har bedt ministeren om en fuldstændig redegørelse for forløbet, skriver hun på sin Facebook-profil.

Dybt tragisk

Det er ikke kun justitsminister, Søren Pape, der er blevet inddraget i den voldsomme sag. På Twitter kritiserer Josephine Fock fra Alternativet udlændinge- og integrationsministerens lovgivning på området, fordi hun mener, at det medfører udsendelser af mennesker som i mange sager er totalt desperate.

- Dybt dybt tragisk. Helliger målet alle midler Inger Støjberg? Skal vi sende mennesker ud for enhver pris?, spørger folketingsmedlemmet fra Alternativet på Twitter.

Også Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti er gået ind i sagen, men sår ingen tvivl om politiets ageren i sagen.

- Det er altid tragisk, når et menneske dør og nu undersøger man så sagen. Men jeg vil gerne understrege, at politiet ikke benytter fysisk vold for sjovt. Derfor føler jeg mig også overbevist om, at de pågældende betjente har gjort deres arbejde ordentligt og professionelt, skriver Martin Henriksen i en mail til Ekstra Bladet.

- Hvis andet mod forventning kommer frem, så tager vi den derfra. Der er opbakning til at tage hårdt fat, hvis afviste og udviste udlændinge gør modstand. Udviste udlændinge skal sidde bomstille og de skal bare opføre sig ordentligt. Det er vores linje, siger Martin Henriksen

Torsdag udsendte Den Uafhængige Politianklagemyndighed en pressemeddelelse, om at de efterforsker den 34-årige mands død.

- Vi skal have afhørt folk og indhentet lægelige oplysninger, siger Charlotte Storgaard, der er kontorchef ved Den Uafhængige Politianklagemyndighed, til Ekstra Bladet.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+