Manden bag Løkke-tegning: Nazi-sammenligning er helt fair

Den britiske tegner Steve Bell har tegnet Lars Løkke Rasmussen med nazi-bånd i britisk avis. Han mener, at sammenligning er fuld fortjent

Steve Bell, der er ansat af The Guardian, har tegnet den omtalte tegning af statsministeren. (FOTO: Chryssa Panoussiadou)
Steve Bell, der er ansat af The Guardian, har tegnet den omtalte tegning af statsministeren. (FOTO: Chryssa Panoussiadou)

Onsdag udgav tegneren Steve Bell en karikeret tegning af Lars Løkke i avisen The Guardian. Den faste tegner på avisen har nu skabt røre i Danmark med sin tegning, der afbilleder statsministeren som nazist.

Men tegneren bag mener ikke, at tegningerne er for grove.

- Det er et udtryk for afsky over det seneste nonsens om at konfiskere asylansøgeres ejendele. Det er det mest afskyelige populistiske nonsens.

- Men man bør ikke spøge med de her ting, for det lugter ekstremt meget af, hvad nazisterne gjorde, siger den 64-årige brite, der står bag dagens måske mest omdiskuterede tegning, til Politiken.

Tegningen, der forarger Danmark. (FOTO: Steve Bell)
Tegningen, der forarger Danmark. (FOTO: Steve Bell)
 

Se også: Dansk Industri er bekymret over smykkelovsballade

Det er sjældent at en sag i dansk politi får så meget omtale i udenlandske aviser, og tegneren understreger dog også, at det skal være ekstra slemt, hvis han skriver om dansk politik.

- En tegning handler altid om overdrivelse. Man understreger sin pointe for at chokere og skabe debat. Det sker sjældent, at jeg laver noget om dansk politik direkte, faktisk er det flere år siden, jeg sidst har gjort det. Men noget, der er så iøjnefaldende som det her, synes jeg ikke, man kan sidde overhørig, siger han til Politiken.

Se også: Ambassade i London: Satiretegninger ikke specielt grove

Til spørgsmålet, om det er rimeligt at sammenligne Lars Løkke med nazister, svarer tegneren, at 'det er helt fair'.

- At konfiskere ejendele fra mennesker, der i forvejen er i nød, minder alt, alt for meget om, hvad der skete for 70 år siden. Det er faretruende tæt på den slags ting, og det må man ikke lade ske. Det er modbydeligt, det er det virkelig. Men det er ikke kun danskerne, der gør det, det sker over det hele, og det er en skændsel.

Man smider ikke nazikortet hver dag. Men i dette tilfælde synes jeg, at det er fuldt fortjent, og det er derfor, jeg gjorde det, siger han til Politiken.

Fra den danske ambassade fortæller presseattaché Kåre Odgaard Gade til Ritzau, at tegningerne ikke er værre end de fleste andre tegninger i de britiske aviser.

- Disse virker måske stærkere, fordi de er rettet mod Danmark, men det er ikke umiddelbart noget ud over det sædvanlige, og der er ingen lederskribenter, som har skrevet om Danmark i dagens aviser, siger Kåre Odgaard Gade og tilføjer:

- Sagen bliver i mange af de britiske medier mest opfattet som et udtryk for, at EU-systemet har svigtet, og hvis der er kritik eller forargelse, så er det mere rettet mod Bruxelles end mod København.

Ulla Jessing fortæller om sin holdning til regeringens asylstramninger. Samfund - 27. jan. 2016 - kl. 12:35 Holocaust-offer om nazi-tegning af Løkke: Det er ikke helt unfair

Tegningen er knap så accepteret i Danmark og blandt andre Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, kalder den for 'smagløs' og 'historieløs'

Ekstra Bladet har forsøgt at få fat i den efterspurgte tegner onsdag aften uden held.

Se også: V-ordfører om nazi-tegning af Løkke: En skændsel

Holocaust-offer om nazi-tegning af Løkke: Det er ikke helt unfair

380 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere