Siden EU i 2013 lancerede sin såkaldte ungdomsgaranti, der skulle sikre alle europæiske unge under 25 år en praktikplads, uddannelse eller job, har ni millioner unge valgt at benytte sig af det tilbud.
Det fremgår af en rapport, som gør status over implementeringen af initiativet, tre år efter at det trådte i kraft.
Der er tale om fremskridt, som EU-Kommissionen er begejstret for.
- Ungdomsgarantien er nu en realitet over hele Europa, og den finansielle støtte, som EU yder til medlemslandene, er altafgørende i forhold til at hjælpe unge mennesker tilbage i arbejde eller uddannelse.
Det siger Valdis Dombrovskis, næstformand i kommissionen med ansvar for den sociale dialog.
I Danmark vurderer EU, at ungdomsgarantien er nået ud til 75 procent af de unge uden uddannelse, praktik eller job. Og som inden for fire måneder, efter at de er droppet ud eller har mistet deres arbejde, har fået et nyt tilbud.
Generelt placerer Danmark sig ganske godt, når det kommer til ungdomsarbejdsløshed i medlemslandene.
Selv om Danmarks kurve følger udsvingene i det europæiske gennemsnit - ungdomsarbejdsløsheden toppede i 2013 og er faldet siden - så ligger den tæt på 10 procentpoint lavere.
Mens den gennemsnitlige arbejdsløshed for personer mellem 15 og 24 år i Europa i 2015 lå på 21 procent, var den i Danmark 12 procent.
Initiativet til ungdomsgarantien blev præsenteret som et værktøj til at bekæmpe den ungdomsarbejdsløshed, der herskede i Europa efter finanskrisen.
For at dette kunne lade sig gøre, fulgte der en pose penge med på 8,4 milliarder euro.
Midlerne bliver investeret drypvist indtil 2020, og det er rigeligt med tid for medlemslandene til at opnå endnu bedre resultater i kampen mod ungdomsarbejdsløshed.
Det mener Marianne Thyssen, kommissær med ansvar for beskæftigelse og sociale anliggender.
- Jeg er overbevist om, at vi med fortsat politisk engagement og tilstrækkelige ressourcer fortsat vil høste fordelene af vores arbejde og nå de resultater, vi alle stræber efter, siger hun.