Martin Schulz dropper udenrigsministerjob i ny tysk regering

Det tyske socialdemokrati bekræfter, at Martin Schulz alligevel ikke går efter jobbet som udenrigsminister

Foto: AP
Foto: AP

Det tyske socialdemokratiske parti, SPD, oplyser, at formand Martin Schulz alligevel ikke skal være udenrigsminister i en ny regering.

Meddelelsen kommer, efter at flere personer i partiledelsen har udtrykt deres utilfredshed ifølge flere tyske medier.

- Jeg håber samtidig, at der på den måde er sat en stopper for persondiskussionerne internt i partiet, står der i en skriftlig erklæring fra Schulz.

Onsdag blev Merkels konservative parti CDU, søsterpartiet CSU og SPD enige om at danne en koalitionsregering.

Oprindeligt havde Schulz meddelt, at han ikke ønskede et job i Merkels regering.

Men onsdag lød det fra ham selv, at han ville påtage sig posten som udenrigsminister.

Det blev kritiseret fra flere sider. Blandt andet af den nuværende udenrigsminister, partifællen Sigmar Gabriel, der udtalte, at der var tale om "mangel på respekt".

Det hænger formentlig sammen med, at Gabriel selv har afstået både fra posterne som partileder og kanslerkandidat mod at få en udenrigsministerpost.

Flere medier erfarede også, at partiledelsen var klar til at tvinge Schulz til at afstå fra udenrigsministerposten. Men i så fald kom han altså sine modstandere i forkøbet.

Schulz' udmelding kan få stor betydning for den kommende urafstemning, hvor alle SPD's medlemmer skal tage stilling til regeringsaftalen mellem CDU, CSU og SPD.

Det var frygtet, at debatten om Martin Schulz' person og fremtidige rolle ville overskygge det egentlige tema for afstemningen.

35 kommentarer
Vis kommentarer