Maskerede demonstranter og politi i Paris støder sammen

Mens fransk politi er stærkt optaget af fodbold og terror, fortsætter strejker og protester mod arbejdsreform

Adskillige hundrede maskerede demonstranter er stødt sammen med politiet i Paris i forbindelse med de ugelange protester mod regeringens arbejdsmarkedsreform.

26 er såret under urolighederne, og 15 er anholdt, oplyser politiet.

Det var begyndt som en almindelige demonstration mod arbejdsmarkedsreformerne, men den udviklede sig voldeligt tirsdag eftermiddag.

Det kommer, samtidig med at politiet er dybt optaget af at sørge for sikkerheden under europamesterskaberne i fodbold i Frankrig og ikke mange timer efter en terrorhandling i Paris, der har kostet en politimand og hans kone livet.

De maskerede demonstranter kaster med genstande efter politiet, som har svaret igen med tåregas.

Strejker har lukket Eiffeltårnet og skabt store forsinkelser i Paris' kollektive trafik, som blandt andet skal fragte titusinder af europæiske fodboldfans rundt.

(Foto: Jakob Jørgensen) Samfund Eiffeltårnet i Paris lukket

Politiet har anholdt seks personer, og mindst to er kommet til skade under tumulterne i Paris, rapporterer nyhedsbureauet AFP fra stedet.

Demonstranterne er trængt ind på en byggegrund, hvor de er begyndt at kaste med byggemateriale efter politiet.

Billeder viser en mand, der føres væk af politifolk i kampuniform, med blodet flydende fra et sår over øjet. Han er klædt i en t-shirt, der er gennemvædet af blod.

Strejkerne, der har stået på den seneste måned, har ramt lufttrafikken og jernbanerne. Der meldes om mangel på brændstof mange steder, og affald hober sig op i Paris gader, efter renovationsarbejderne har nedlagt arbejdet.

- Jeg har deltaget i alle demonstrationerne siden marts fordi jeg ønsker at leve i værdighed og ikke bare for at overleve, siger den 26-årige tekniker Aurelien Boukelmoune, der deltager i protesterne i Paris.

- Jeg ønsker, at reformerne trækkes tilbage, hverken mere eller mindre. Først da vil det holde op. Så for regeringens skyld, så skal de trække lovene tilbage, ellers vil vi blokere det økonomiske liv, advarer han.

7 kommentarer
Vis kommentarer