Annonce:
Annonce:

McCain opgiver behandling: Hans død er nært forestående

Den 81-årige amerikanske senator John McCain opgiver behandlingen for kræft i hjernen. Hans død er nært forestående, oplyser familien

John McCains familie fortæller, at han har stoppet sin behandling. Video: AP
Annonce:
Følg Politik

Den amerikanske senator John McCain, som i over et år har været i behandling for kræft i hjernen, har valgt at indstille behandlingen. Det oplyser hans familie ifølge nyhedsbureauet Reuters og flere andre medier i en udtalelse fredag.

Familien er samlet i hjemstaten Arizona, og personer tæt på den tidligere republikanske præsidentkandidat oplyser til New York Times, at hans død er nært forestående.

81-årige John McCain blev valgt til Repræsentanternes Hus i 1983 og i 1987 som senator. Han var desuden republikanernes præsidentkandidat ved valget i 2008, hvor demokraten Barack Obama vandt.

Annonce:

Skændes med Trump
John McCain er kendt som en åbenmundet politiker, der ikke er bleg for at gå imod sit eget partis holdninger og for offentligt at kritisere den amerikanske præsident, Donald Trump. Af samme grund er der sjældent langt mellem, at Trump, der ligeledes er republikaner, offentligt langer ud efter John McCain.

Selv under McCains sygdomsforløb, der har gjort, at han ikke har været i Senatet siden december, har Trump ikke holdt sig tilbage.

Adskillige gange har præsidenten givet John McCain skylden for, at det ikke lykkedes at trække den såkaldte Obamacare tilbage, ligesom han ikke nævnte McCain en eneste gang i en 25 minutter lang tale, da han tidligere på måneden underskrev en bevillingslov opkaldt efter netop McCain.

Udsat for tortur
Inden sin politiske karriere tjente John McCain som pilot i den amerikanske flåde, hvor han modtog adskillige medaljer for sin indsats.

Under Vietnamkrigen blev han skudt ned over Hanoi. Han blev hårdt såret, men overlevede styrtet og blev holdt fanget i mere end fem år. Under sit fangenskab blev han blandt andet udsat for tortur, der har givet ham varige fysiske mén.

Heller ikke i den forbindelse har Donald Trump holdt sig tilbage.

Annonce:

- Han er ikke en krigshelt. Jeg kan bedre lide folk, der ikke blev taget til fange, sagde Trump i 2015, inden han blev valgt til præsident.

John McCain har været gift med Cindy Hensley siden 1980 og har syv børn.

John McCain kort efter sin løsladelse fra de nordvietnamesiske tropper i marts 1973. Foto: AP
John McCain kort efter sin løsladelse fra de nordvietnamesiske tropper i marts 1973. Foto: AP
 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: