Medie afslører fortrolige dokumenter: Rusland forsøgte at hacke før USA valg

I månederne op til præsidentvalget i USA lancerede russiske hackere angiveligt adskillige angreb mod landets valgsystem - Putin nægter pure at stå bag

Foto: Alexander Zemlianichenko/AP
Foto: Alexander Zemlianichenko/AP

Hackere fra den russiske efterretningstjeneste forsøgte gentagne gange at bryde ind i amerikanske stemmesystemer før sidste års præsidentvalg i USA.

Det skriver netmediet The Intercept, som er kommet i besiddelse af et fortroligt dokument fra den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA.

Her fremgår det blandt andet, at russerne gennemførte mindst ét angreb mod en leverandør, der udvikler software til systemer, der bruges i amerikanske valg.

Derudover blev såkaldte spear phishing-e-mails sendt til flere end 100 personer, der arbejdede med stemmeoptællingen ved valget.

Spear phishing er en metode, som hackere bruger til at tvinge sig adgang til netværk og it-systemer.

Angrebene skulle have fundet sted i månedsvis og helt op til få dage før valget 8. november, skriver The Intercept.

The Intercept er et amerikansk onlinemedie, der fortrinsvist skriver om national sikkerhed.

Putin nægter pure
Den russiske præsident Vladimir Putin har adskillige gange pure afvist beskyldningerne om, at den russiske stat skulle være indblandet i nogen form for hacker-angreb i et forsøg på at påvirke valget til fordel for Donald Trump.

Senest har Putin i et amerikansk TV-interview direkte spurgt, om alle 'derovre' har mistet forstanden. Samtidig har Putin understreget, at der er taltige eksempler på, hvor den amerikanske stat på forskellig vis har forsøgt at påvirke udfaldet af et valg i en lang række lande.

Putin har dog samtidig erkendt, at der kan være nogle hackere, som af forskellige grunde kan have forsøgt at påvirke valget. Den præsident har mere end antydet, at det meget vel kan være amerikanske hackere, som har fået det til at se ud, som ulovlighederne er begået i Rusland.

- Den slags kan lade sig gøre poå grund af teknologien, sagde præsident Putin forleden.

Ingen indflydelse
Ifølge mediet fremgår det ikke af NSA-dokumentet, hvorvidt det russiske cyberangreb havde nogen indflydelse på det amerikanske valg.

Den amerikanske efterretningstjeneste har gentagne gange sagt, at hackere ikke havde nogen indflydelse på registreringen af stemmer under valget.

Dokumentet støtter vedholdende påstande om, at den russiske præsident, Vladimir Putin, forsøgte at påvirke valget til fordel for Donald Trump.

- Fremtrædende aktører fra den russiske efterretningstjeneste gennemførte et spionangreb mod et navngivet amerikansk selskab i 2016, står der i dokumentet.

- Tydeligvis for at få oplysninger om valgrelateret software- og hardware-løsninger, hedder det yderligere.

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.