Medie: Regeringen vil indføre kilometerbaseret vejafgift for tung trafik

Regeringen vil desuden have 500.000 elbiler på vejene i 2030

Når kalenderen rammer 2030, skal der være mindst 500.000 elbiler på de danske vejer.

Sådan lyder regeringens mål i et udspil til en transportaftale, som bliver præsenteret senere torsdag.

Det skriver TV2.

Regeringen vil desuden have indført en kilometerbaseret vejafgift på tung transport, skriver mediet.

Målet om en million elbiler på danske veje i 2030 kan komme til at koste den gennemsnitlige bilejer dyrt. Det viser beregninger fra Bilkommissionen ifølge Politiken. (Arkivfoto) Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix Politik Mål om elbiler vil koste bilejere tusindvis

Regeringens mål om antallet af elbiler på vejene kommer på trods af, at Klimarådet har anbefaldet en million biler i 2030, mens Bilkommissionen har anbefalet 750.000.

Regeringens støttepartier har desuden også udtrykt ønske om et mere ambitiøst mål, når det kommer til elektrificeret trafik.

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix
 

 

Der skal fut under salget af elbiler, hvis målet om én milllion elbiler på vejene i 2030 skal nås. Arkivfoto: Emil Helms/Ritzau Scanpix Biler Langt fra målet: Så mange elbiler mangler

Ifølge TV2 vil vejafgiften for tung trafik være baseret på det enkelte køretøjs udledning af CO2 og både gælde lastbiler og varebiler.

Regeringen vil ifølge TV2 præsentere de konkrete planer i udspillet torsdag eftermiddag. Udspillet skal herefter forhandles med Folketingets partier inden det kan blive til en endelig aftale.

785 kommentarer
Vis kommentarer