Medie: Svensk statsminister præsenterer ny regering onsdag

Stefan Löfven vil onsdag sætte navn på sine nye ministre. Det sker efter koalitionspartiets kaotiske måneder

Sveriges statsminister, Stefan Löfven (S), vil onsdag udpege sit nye ministerhold, efter at to ministre har forladt regeringen den seneste tid.

Det erfarer Sveriges Radios program Ekot, der på sin hjemmeside skriver, at der bliver tale om en større omrokering på ministertaburetterne.

Dermed er det ikke kun den tidligere boligminister Mehmet Kaplan samt forhenværende klima- og miljøminister Åsa Romson, der bliver erstattet af nye ansigter på posterne.

Både Kaplan og Romson har været hovedpersoner i et politisk kaos, der har sendt Miljöpartiet ud i en intern krise. Begge valgte at trække sig, og efter Åsa Romsons tilbagetræden gjorde Löfven det klart, at der ville komme en regeringsrokade.

Mehmet Kaplan røg ud i kulden, efter at det kom frem, at han har deltaget i en middag i selskab med medlemmer af den højreekstremistiske tyrkiske gruppe De Grå Ulve.

Åsa Romson endte med at træde ud af regeringen, fordi tilliden til hende både blandt vælgerne og internt i partiet er helt i bund. Samtidig har hun haft problemer med en række udtalelser, siden Miljöpartiet blev regeringsparti i 2014.

Miljöpartiet gik i regering som koalitionspartner med Socialdemokraterna, og ligesom SF i Danmark og Sosialistisk Venstreparti i Norge har det grønne, svenske oppositionsparti lidt under at blive inddraget i en socialdemokratisk ledet regering.

Mange af Miljöpartiets mærkesager har ledelsen og ministrene måttet give køb på.

Ifølge Ekot bliver Sveriges nye regering præsenteret på et pressemøde onsdag. Det vil statsministerens pressesekretær dog hverken be- eller afkræfte.

- Når statsministeren er klar, kommer han til at indkalde til pressemøde i god tid, siger pressetalsmanden til SVT.

3 kommentarer
Vis kommentarer