Medie: Trump kalder USA's smitteekspert en katastrofe

Folk er trætte af corona og af at 'høre på Fauci og alle de idioter, der tog fejl', mener USA's præsident ifølge The New York Times

Trump langer ud efter Fauci (th). Foto: Saul Loeb, Mandel Ngan/Ritzau Scanpix
Trump langer ud efter Fauci (th). Foto: Saul Loeb, Mandel Ngan/Ritzau Scanpix

USA's førende ekspert i smitsomme sygdomme, Anthony Fauci, er en 'katastrofe', og folk gider ikke at høre mere om coronavirus og sygdommen covid-19.

Sådan lyder ordene fra Donald Trump, hvis man skal tro beretningen fra The New York Times.

Præsidenten kom med udmeldingen i et opkald til nogle af sine kampagnemedarbejdere. Flere journalister lyttede med på samtalen.

- Folk er trætte af covid, sagde Trump ifølge avisen.

- Jeg har de største valgmøder, jeg nogensinde har haft. Og vi har covid. Folk siger: 'Det er ligegyldigt. Bare lad os være i fred'. De er trætte af det, lød det fra præsidenten, der tilføjede:

- Folk er trætte af at høre på Fauci og de idioter, alle de idioter, der tog fejl.

USA's præsident, Donald Trump, holder mandag lokal tid sit første vælgermøde i Sanford i delstaten Florida, siden det blev oplyst, at han var smittet med coronavirus.

 Foto: Joe Raedle/Ritzau Scanpix Dansk politik Tilbage med et brag: 'Et saftigt kys'

Den troværdige?
Smittespecialisten ses af et flertal som en af de mest troværdige kilder til information under den nuværende coronaepidemi.

I begyndelsen af coronaudbruddet var det ofte Fauci, der opdaterede og rådgav amerikanerne, når Det Hvide Hus holdt pressekonferencer.

Men nu er eksperten - der har været rådgiver for adskillige præsidenter før Trump - ikke længere med ved briefingerne.

Flere iagttagere har hæftet sig ved, at Fauci forsvandt fra podiet, efter at han havde modsagt Trump flere gange.

- Hver gang han er på tv, er der altid en bombe, men der kommer en endnu større bombe, hvis man fyrer ham. Fyren er en katastrofe, sagde Trump i telefonsamtalen med sin kampagnestab.

USA's præsident, Donald Trump, afholdt søndag vælgermøde i Carson CIty i Nevada, hvor han blandt andet forsikrede de omkring 5000 fremmødte om, at coronapandemien har rundet et hjørne i USA. Foto: Mandel Ngan/Ritzau Scanpix Dansk politik Smittetal stiger i 48 af USA's 50 delstater

Igen
Mandag aften dansk tid langer Trump igen ud efter Fauci på Twitter.

'Dr. Tony Fauci siger, at vi ikke lader ham komme på tv, men jeg så ham i aftes på '60 minutes' (nyhedsprogram, red.), og han ser ud til at få mere sendetid end nogen anden siden den afdøde, store Bob Hope,' skriver Trump.

'Jeg beder blot om, at Tony tager bedre beslutninger.'

En vaccine kan være på vej. November bliver skæbnesvanger, når godkendelserne skal søges. Foto: Ritzau Scanpix Samfund Her er videoen alle gerne vil se

Donald Trump har ødelagt de normer, der binder nationen sammen, lyder det i lederen. Foto: Stephen Lam/Ritzau Scanpix Politik - Trump er den største trussel mod demokratiet siden Anden Verdenskrig

Donald Trump har for alvor fået folk op ad stolen og ud til stemmeboksen i år. Foto: Ritzau Scanpix Politik Spår største valg siden 1908: - Det er vildt

1306 kommentarer
Vis kommentarer