Medie: Trump vil kalde sig sit partis formodede kandidat

- Jeg er den formodede konservative kandidat ved valget i 2024. lyder Trumps hovedbudskab ifølge Axios

Donald Trump forlod Det Hvide Hus 20. januar efter hans nederlag til Biden. Men han har allerede planer om at stille op igen i 2024.

Tidligere præsident Donald Trump vil i næste weekend gøre det klart, at han er den 'formodede' præsidentkandidat for Det Republikanske Parti i 2024.

Det rapporterer den digitale nyhedstjeneste Axios. Trump ventes at tale på en konservativ konference i Orlando i Florida.

Det vil være Trumps første offentlige optræden, efter at han forlod Det Hvide Hus den 20. januar.

'Jeg er den formodede kandidat ved præsidentvalget i 2024.'

Sådan vil Trumps hovedbudskab lyde på den konservative CPAC-konference ifølge Axios.

Flere kilder siger til Axios, at Trumps tale bliver en test eller en styrkeopvisning, hvor han ventes at erklære, at han stadig er den, som bestemmer hos Republikanerne selv om han ikke sidder i Det Hvide Hus og heller ikke har Twitter til sin rådighed.

Axios melder, at holdningen blandt Trumps rådgivere er, at ekspræsidentens magt over det konservative parti er stærkere end nogensinde, og at ingen vil vove at udfordre ham.

Talen er planlagt til at finde sted søndag den 28. februar på en konservativ politisk konference. Arrangementet er den største årlige samling af konservative politikere.

Den tidligere præsident forventes også at udfordre den 'den katastrofale grænsepolitik', som hans efterfølger Joe Biden fører.

Trumps fire år i Det Hvide Hus sluttede, kort efter at han blev anklaget for at opildne til dødbringende uroligheder i og ved Kongressen den 6. januar, hvor lovgivere var i færd med at godkende Bidens valgsejr.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Nyeste overvågningsvideo viser hvordan Trump-tilhængerne stormede Kongressen 6. januar 2021.

Trump blev i denne måned frikendt ved rigsretten for anklagerne, men han har udtrykt sine vrede over de republikanere, der gik imod ham.

Det gælder blandt andet Senatets mindretalsleder, Mitch McConnell, der er USA's øverste valgte republikaner.

McConnell sagde efter afgørelsen, at Trump trods frikendelsen var 'praktisk og moralsk ansvarlig' for det dødelige stormløb mod Kongressen.

Flere toprepublikanere, der betragtes som mulige kandidater til partiets præsidentvalg i 2024, skal også tale ved konferencen.

Det gælder blandt andre den tidligere udenrigsminister under Trump, Mike Pompeo, og Kristi Noem, der er guvernør i South Dakota.

679 kommentarer
Vis kommentarer