Medie: Trump ville have Ukraine til at finde snavs på Biden

Ifølge kilder har Trump forsøgt at få den ukrainske præsident til at undersøge Joe Bidens søns forretninger

Følg Politik

USA's præsident, Donald Trump, har angiveligt forsøgt at presse Ukraines præsident til at finde snavs på Joe Biden.

Det siger anonyme kilder til den amerikanske avis The Wall Street Journal.

Ifølge kilderne har Trump i otte opkald med Ukraines præsident, Volodimir Zelenskij, forsøgt at få Ukraine til at undersøge den tidligere demokratiske vicepræsidents søn, Hunter Biden.

Det var Trumps idé, at de ukrainske myndigheder skulle samarbejde med præsidentens personlige advokat, Rudy Giuliani, skriver avisen.

Hunter Biden samarbejdede for år tilbage med et ukrainsk energikonsortium, der blandt andet har arbejdet med udvinding af naturgas.

Hans virke i Ukraine har været kontroversielt, da Joe Biden som vicepræsident mellem 2009 og 2017 har forhandlet med Ukraines regering om blandt andet energiproduktion, beretter tv-stationen CNN.

Joe Biden er en af spidskandidaterne i Demokraternes primærvalg og dermed en mulig modkandidat til Trump ved præsidentvalget i 2020.

Interaktionen mellem Trump og Zelenskij har skabt virak i Kongressen, efter en sag om en whistleblower, der har lækket oplysninger om Trumps mulige forsøg på at få hjælp fra en udenlandsk magt.

Ifølge The Washington Post kan "opkaldet med en udenlandsk leder" henvise til samtalerne mellem Trump og Ukraines præsident.

Whistleblowerens beskyldninger har allerede fået demokratiske kongresmedlemmer til at undersøge, hvorvidt Trump har forsøgt at manipulere den ukrainske regering til at hjælpe Trumps kampagne for at blive genvalgt som præsident i 2020.

I et kort interview med nyhedsmediet Politico fredag afviste Trump ikke, at han havde talt med Zelenskij om Joe Biden og hans søns forretningsforbindelser.

- Det er ligegyldigt, hvad jeg diskuterede (med en udenlandsk leder), lød det fra Trump.

- Nogle bør dog kigge nærmere på Joe Bidens aktiviteter, tilføjede han.

Trump har dog kaldt anklagerne fra whistlebloweren for "falske nyheder", ligesom han mener, at personen må være "en meget partisk person", skriver Politico.

I en kommentar til The Wall Street Journal kræver Joe Biden, at Det Hvide Hus fremlægger transskriberingerne af Trumps samtaler med Ukraines præsident.

- Den form for åbenlys korruption ødelægger og begrænser vores samfundsinstitutioner ved at gøre dem til våben i en personligt politisk vendetta, lyder det fra Joe Biden.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+