Medie: Trumps bodyguard afviste fem russiske prostituerede

Keith Schiller, Trumps loyale assistent, har forklaret kongresudvalg, at Trump fik tilbudt russiske prostituerede i Moskva

Eksbetjenten Keith Schiller har arbejdet for Trump i årevis, og han har også fået job i Det Hvide Hus. Foto: AP
Eksbetjenten Keith Schiller har arbejdet for Trump i årevis, og han har også fået job i Det Hvide Hus. Foto: AP

Donald Trump personlige bodyguard, Keith Schiller, har fortalt et kongresudvalg, at han afviste et russisk tilbud om at få sendt fem prostituerede til Trumps hotelværelse under deres besøg i Moskva i forbindelse med Miss Universe-konkurrencen i 2013.

Det rapporterer CNN på baggrund af kilder i både det republikanske og det demokratiske parti, der har direkte kendskab til vidneforklaringen.

Schiller, der i en årrække har tjent som Trumps sikkerhedschef, forklarede, at han opfattede tilbuddet som en vittighed.

Han fortalte om tilbuddet til Trump, der slog det hen med et grin, fortalte Schiller ifølge CNN i en lukket høring foran efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus torsdag.

Ventede uden for
Schiller tilføjede, at han den pågældende aften fulgte Trump til sit hotelværelse, hvor bodyguarden rutinemæssigt ventede uden for døren i et stykke tid, inden han gik. Schiller forklarede, at han er sikker på, at Trump sov alene på sit værelse den nat.

Keith Schiller viger sjældent fra bossens side. Foto: AP
Keith Schiller viger sjældent fra bossens side. Foto: AP

Se også: Medier: Clinton-lejren betalte for urinsex-anklager mod Trump

Spørgsmålet om de russiske prostituerede kom op under høringen, fordi anklagerne var rejst i en hemmelig rapport om Donald Trumps forbindelser til Rusland.

Rapporten, som blev udarbejdet af den tidligere britiske spion Christopher Steele, var oprindeligt bestilt af en republikansk rival, men blev senere solgt til Hillary Clintons præsidentkampagne.

Bestilte smæde-rapport
I det såkaldte Trump-dossier fremgår det, at Rusland havde fået ’kompromat’ – snavs – på den amerikanske milliardær, der blev valgt som præsident i november 2016.

Trump har hele tiden afvist rapporten som falsk og nægtet alle anklager. Han har sagt, at han altid er ekstra påpasselig, når han rejser til udlandet.

- Når man tager til Rusland, så forventer man, at der er kameraer, har han sagt.

Præsident Donald Trump. Foto: AP
Præsident Donald Trump. Foto: AP

Dokumentet om Trump er på 35 sider.
Dokumentet om Trump er på 35 sider.

Se også: Trump-rådgiver erkender: Løj om russer-møde

Trump reagerede med vrede, da Washington Post forleden afslørede, at Hillary Clintons kampagne havde betalt for smæderapporten, der bestod af 35 sider snavs.

- Det er et meget trist tegn på tilstanden i amerikansk politik, sagde Trump til pressekorpset i Det Hvide Hus.

Fake News Dossier
Han luftede også sin harme på sin Twitter-profil.

- Clinton-kampagnen & DNC (Det Demokratiske Parti, red.) har betalt for research der førte til anti-Trump Fake News Dossier. Offeret her er præsidenten, skrev han i oktober.

Trump-dossieret cirkulerede på internettet under valgkampen i 2016, hvorefter mediet Buzzfeed i januar 2017 – ti dage før indsættelsen af Trump - offentliggjorde dokumentet med de eksplosive påstande.

Eks-spionen Christopher Steele har afgivet vidneforklaring over for den amerikanske kongres. Foto: AP
Eks-spionen Christopher Steele har afgivet vidneforklaring over for den amerikanske kongres. Foto: AP

Se også: Trump om urinsex-rapport: - Det er en skændsel

Blandt de mest saftige – men ubekræftede – oplysninger i rapporten var, at Trump skulle have haft urinsex med prostituerede på sit hotelværelse under Moskva-besøget i 2013.

Ifølge rapporten skulle den russiske efterretningstjeneste, FSB, desuden have filmet seancen for at kunne afpresse Trump på et senere tidspunkt.

Sagen kort: Rusland-undersøgelsen

Donald Trumps tidligere kampagnechef Paul Manafort og hans forretningspartner Rick Gates er blevet sigtet for at have deltaget i en sammensværgelse mod USA foruden en række økonomiske forbrydelser.

Her et overblik over baggrunden for undersøgelsen:

* Overordnet:

Amerikanske efterretningstjenester mener, at Rusland prøvede at påvirke udfaldet af valget.

Hvorvidt nogen fra Trumps kampagne hjalp til, bliver også undersøgt i Kongressen, hvor tidligere FBI-chef Robert Mueller er ansvarlig for at komme til bunds i sagen.

Der er løbende kommet nye historier frem om kontakter mellem Trumps inderkreds og Rusland.

Selv har Trump afvist, at der skulle være nogen omkring ham, der i hemmelighed har samarbejdet med Rusland.

* Folkene rundt om Trump:

I juli indrømmede Trumps ældste søn, Donald Trump Jr., at han mødtes med den russiske advokat Natalja Veselnitskaja i juni 2016, efter at hun via en mellemmand havde sagt, at hun havde smuds på Hillary Clinton.

Trump Jr. insisterer på, at advokaten ikke havde nogen 'betydningsfuld information'. Han har selv frigivet en række e-mails, som afslører, hvordan mødet var sat op.

Mellemmanden, der arrangerede mødet, påstår, at Veselnitskaja arbejdede for den russiske regering. Det nægter både advokaten og den russiske regering.

Foruden Paul Manafort er justitsministeren, Jeff Sessions, og præsidentens svigersøn Jared Kushners russiske kontakter også blevet undersøgt.

* Trump selv:

Trump fyrede i maj den daværende FBI-direktør James Comey, som ledede en af undersøgelserne om russisk indblanding.

I juni kom det frem, at præsidenten selv blev undersøgt for muligvis at have forhindret efterforskernes arbejde - både ved at have fyret Comey samt for måske at have givet ordre til at stoppe en undersøgelse af præsidentens tidligere sikkerhedsrådgiver Michael Flynn.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen