Mediegigant udelod vigtig detalje: Nu går Trump amok

New York Times er havnet i problemer, efter de undlod at oplyse en væsentlig detalje i deres anklager mod højesteretsdommer Brett Kavanaugh. Det har fået Donald Trump til at rase

Tidligere har anklager mod Kavanaugh om seksuelle overgreb fået tusindvis af vrede kvinder på gaden. Video: AP.
Følg Politik

'Det er ikke til at tro, hvad disse forfærdelige mennesker vil gøre og sige. De er ude på at ødelægge ham og påvirke hans meninger, men de spillede spillet dårligt. De burde blive sagsøgt.'.

Sådan ser Donald Trumps seneste raserianfald mod New York Times ud, efter en række historier med anklager mod højesteretsdommer Brett Kavanaugh.

Hele sagen startede, da der i weekenden blev udgivet en historie, hvor mediet gennemgik anklager fra sidste år fra en kvinde ved navn Deborah Ramirez mod den amerikanske højesteretsdommer.

Kvinden påstår, at Kavanaugh har svunget sin penis foran hendes ansigt til en fest på universitet Yale, da de begge var studerende. Derudover er der beskrevet en anden episode fra en unavngiven kilde, der oplyser, at Kavanaugh har blottet sig selv til en fest over for en anden kvindelig studerende.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Sådan så det ud, da Brett Kavanaugh blev indsat som højesteretsdommer. Foto: Ritzau Scanpix
Sådan så det ud, da Brett Kavanaugh blev indsat som højesteretsdommer. Foto: Ritzau Scanpix

Engell: Professionelt af Mette F.

Og det skabt ballade. Flere parter mente, at det nu var tid til en undersøgelse af Trumps højesteretsdommer, men så måtte New York Times krybe til korset.

Mediegiganten kunne efterfølgende oplyse, at den unavngivne medstuderende havde nægtet at lade sig interviewe, og at hendes venner skulle have sagt, at hun har udtalt, at hun ikke kan huske episoden.

Men det havde de bare glemt at få med i den første udgave af deres historie, og så måtte en rasende Trump til tasterne.

Efterfølgende har New York Times måtte publicere en artikel, hvor redaktør Jams Dao besvarer læsernes mange spørgsmål om den uheldige forglemmelse.

Brett Kavanaugh har nægtet sig skyldig i anklagerne.

Milliardærfamilien bag USA's højrefløj

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+