Medier: Polen køber militært udstyr for milliarder

Polen vil indgå kontrakter, der ikke er set større siden afslutningen på Den Kolde Krig, oplyser medier

Polen er på vej til at indgå kontrakter om leverance af militært udstyr fra USA og Europa til en værdi af otte milliarder dollar (knap 56 milliarder kroner).

Det rapporterer polske medier og industrikilder tirsdag.

Der kan være tale om den største forsvarskontrakt, som er indgået på europæisk jord siden afslutningen af Den Kolde Krig.

Ifølge avisen Gazeta Wyborcza har den polske regering valgt det amerikanske selskab Raytheon og europæiske Airbus til at leverede det nye militære udstyr.

Raytheon, der fremstiller Patriot-raketter, skal levere et forsvarssystem af mellemdistanceraketter til fem milliarder dollar, skriver avisen.

Airbus skal levere 70 helikoptere til en værdi af tre milliarder dollar.

- Den polske regering vil tilfredsstille de største militære spillere på det polske marked: Amerikanerne og franskmændene, skriver Gazeta Wyborcza.

Polen, der blev medlem af Nato i 1999, har fremskyndet købet af det militære udstyr, efter at Rusland sidste år intervenerede i Ukraine til stor bekymring for Nato.

Formodningen om, at en bestilling på det militære udstyr er lige på trapperne, fik tirsdag næring af, at præsident Bronislaw Komorowski mødtes med premierminister Ewa Kopacz og den polske forsvarsminister.

Den polske regering har ikke kommenteret oplysningerne.

9 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere