Medier sviner Trump til og hylder Mette

Der er ingen opbakning til Donald Trumps linje i spørgsmålet om Grønland i de amerikanske medier

Den nuværende amerikanske præsident, Donald Trump, har ikke fået sin vilje, når han har haft med Danmark at gøre. Senest har han kaldt Mette Frederiksens svar til købet af Grønland 'nasty' og 'not nice'. Video: Reuters

Historien om fejden mellem Mette Frederiksen og Donald Trump er ikke færdig med at tiltrække sig international opmærksomhed.

I den toneangivende amerikanske avis New York Times får præsidenten tørt på på lederplads.

'At den amerikanske præsident kan finde på at udvise så overlagt uvidenhed om, hvordan verden fungerer, at han behandler et territorium og dets indbyggere som en handelsvare og dermed skader forholdet til en gammel og vigtig allieret på grund af smålighed. Det er skræmmende,' slutter avisen lederen.

Også hos CNN får Donald Trump på puklen.

'Hans utroligt tyndhudethed, hans konfrontatoriske udenrigspolitik, hans afvisning af diplomati, hans krav om fuldstændig loyalitet har en meget høj pris for offentligheden, skriver tv-stationens analytiker Zachary B. Wolf.

Dagens vinder
Han fortsætter med at opremse præsidentens underlige prioriteringer i udenrigspolitiken, heriblandt hans flirt med diktaturet i Nordkorea.

I Tyskland udpeger Der Spiegel Mette Frederiksen til sammenstødets store vinder. Mediet udråber hende simpelthen til gårsdagens sejrherre.

- Med sindsro gav hun lige præcis det svar til den mand, hvis sindstilstand konstant svinger mellem storhedsvanvid og en fornærmet leverpølsesvinger (tysk udtryk, denne reporter ikke kendte i forvejen, red.).

Løkke med huskekage
Herhjemme har Lars Løkke, Venstres formand, også meldt sig ind på hold Frederiksen.

Den tidligere statsminister minder præsidenten om, at danske soldater har ofret deres liv for den amerikanske mission i Afghanistan.

'Som jeg fortalte dig på NATO-topmødet sidste år. Vi har (proportionalt) mistet nøjagtigt sammen antal liv i Afghanistan som USA. Vi står altid klar - så vi vil ikke acceptere, at vores villighed til militært samarbejde kun udmåles i procenter', skriver Løkke på Twitter i en direkte henvendelse til Donald Trump.

Dermed henviser Venstre-manden til, at Donald Trump flere gange har udvist utilfredshed med de europæiske landes forsvarsbudgetter, som målt i BNP ikke tilnærmelsesvis kan måle sig med de europæiske - herunder Danmark.

599 kommentarer
Vis kommentarer