Medier: Trump amok i Air Force One - hun ringede bare for at sige tillykke

Flere medier beretter, hvordan Donald Trump fik et raserianfald i sit fly, Air Force One, da Theresa May ringede. Hun ville egentlig bare sige tillykke med midtvejsvalget

Donald Trump og Theresa May har mødtes ved flere lejligheder. Her i sommer i Buckinghamshire. Foto: AP
Donald Trump og Theresa May har mødtes ved flere lejligheder. Her i sommer i Buckinghamshire. Foto: AP
Følg Politik

Donald Trump er ikke bleg for at sige, hvad han mener. Heller ikke når han bliver sur.

Og det er tilsyneladende heller ikke noget problem, når en af verdens mest magtfulde kvinder ringer. Det skriver både Washington Post og The Daily Telegraph på baggrund af kilder tæt på de to statsledere.

Ifølge medierne fik den amerikanske præsident et sandt raserianfald i flyet Air Force One, da den britiske premierminister egentlig bare ringede for at ønske ham tillykke med midtvejsvalget. Også selvom Donald Trump og Republikanerne endte med at tabe Repræsentanternes Hus til Demokraterne.

Efter sigende var præsidenten i forvejen godt træt af, at han skulle til Paris fredag. 9 november, og derfor fangede hun ham på det forkerte ben.

Republikanerne havde netop tabt flere afgørende slag til Demokraterne i midtvejsvalget, ligesom kaosset med valget i Florida gik ham på. Derudover brugte medierne dagen på at kritisere Donald Trump, fordi han havde besluttet sig for ikke at dukke op til en mindehøjtidelighed for ofrene fra Første Verdenskrig.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Donald Trump og Theresa May mødtes også i New York i september. Foto: AP
Donald Trump og Theresa May mødtes også i New York i september. Foto: AP

Se min nye dyt: Her er Putins seks tons tunge panser-limousine  

Gnavpot Trump
Oven i præsidenthatten skulle han mødes med Emmanuel Macron, som netop havde beklaget sig over den stigende nationalisme i verden. En kommentar, som Donald Trump havde opfattet som et personligt angreb. Præsidenten havde fået nok.

- Han var meget frustreret over turen, lyder det fra en kilde i Det Hvide Hus, som Washington Post har talt med.

Og det gik tilsyneladende ud over Theresa May. I en hård tone blev den britiske premierminister angiveligt belært om, at Storbritannien ikke gjorde nok for at tackle problematikken med Iran. Derudover rasede Trump mod handelsaftalerne, ligesom Theresa May også fik hug for sin håndtering af Brexit.

- Alle ved, at det var en vaklende Trump, der var i Frankrig i de dage, men hvad der helt præcist forårsagede det, ved vi ikke. Uanset hvem der havde ringet, så havde han været irriteret. Det var bare 'Trump the Grump' (Gnavpot Trump red.) den dag, siger en britisk regeringskilde til The Daily Telegraph.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Foto: AP
Foto: AP

Hedt præsidentpar: Onde rygter og stor aldersforskel

Trump vil dominere i rummet: Sådan ville en rumkrig se ud

En anden kilde fortæller dog, at det ikke var så slemt, som Washington Post i første omgang rapporterede.

En række tweets fra Donald Trump netop 9. november tyder dog på, at præsidenten næppe var storsmilende den dag. Her fik både Macron og valget i Florida hårde ord med på vejen.

Og fem dage senere har CNN også skrevet en artikel, der beskriver, hvordan Donald Trump er frustreret for tiden. Mediet har talt med flere kilder, der beskriver, hvordan præsidenten er 'pissed' på stort set alt og alle.

Ballade med Melania
Også Melania Trump har skabt hovedbrud for sin mand, og det kulminerede onsdag.

Her meldte Det Hvide Hus ud, at sikkerhedsrådgiver i Det Hvide Hus Mira Ricardel vil blive 'overflyttet til en ny rolle'.

Forholdet mellem de to kvinder har angiveligt været anstrengt i en længere periode. Men helt galt gik det åbenbart under Melania Trumps besøg i Afrika for en måneds tid siden. Her kom USA's førstedame og hendes stab op at skændes om blandt andet flysæder og økonomi med sikkerhedsrådgiveren. Ricardel har angiveligt også haft et anstrengt forhold til forsvarsminister Jim Mattis.

Ricardel vil dog 'fortsætte med at støtte præsidenten, når hun forlader Det Hvide Hus for at flytte til en ny rolle i administrationen', udtaler talsmand i Det Hvide Hus Sarah Sanders i en meddelelse.

Talsmanden oplyser dog ikke, hvilken stilling Ricardel vil blive overflyttet til.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind