Melania Trump fik 'Einstein-visum': Ekspert er forundret

Melania Trump, dengang Melania Knauss, fik i 2001 et 'Einstein-visa', som er forbeholdt exceptionelt dygtige immigranter.

Melania Trump FOTO: SKAN / Ekstra Bladet
Melania Trump FOTO: SKAN / Ekstra Bladet
Følg Politik

Melania Knauss, nu Melania Trump, begyndte i 2000 at søge om et 'Einstein-visum.'

Det ville give hende mulighed for at bo i USA permanent, hvilket ikke var muligt, med det arbejds-visum hun indtil da havde, skriver Washington Post.

Knauss havde ikke nogen overdådig modelkarriere. På det tidspunkt var hendes største bedrifter nogle modeshows i Europa, en reklame på Times Square og et billede i Sports Illustrated, hvor hun krammer en oppustelig spækhugger.

For Oscar-vindere, olympiske atleter og topchefer
I marts 2001 får Melania Knauss sit Einstein-visum. Visummet er designet til ekstraordinære immigranter, der gerne vil være amerikanske statsborgere.

Det især med tanke på banebrydende forskere, anerkendte skuespillere, exceptionelle atleter og topchefer for multinationale firmaer. Helt perfekt er det, hvis man kan fremvise en pris for sit arbejde eller talent. Den ypperste værende Nobel-prisen.

Men for Melania Trump var hendes modelkarriere nok. David Leopold, der er advokat og tidligere præsident for sammenslutningen af amerikanske immigrationsadvokater, finder det mistænkeligt.

- Hvad har hun sendt ind som merit? Der er mange ubesvarede spørgsmål om, hvordan Melania Trump fik permanent opholdstilladelse, siger han.

Mor og far skal med
Efter Melania Trump fik sit Einstein-visum, blev hun også i stand til at sponsorere sine forældres opholdstilladelse i USA. Det er en speciel lov i USA, hvor man som familiemedlem kan fremskynde immigrationsprocessen for familiemedlemmer.

Det er samtidig en smutvej, som USA's præsident, Donald Trump, har raset over. Han kalder det 'kædemigration' og prøver ihærdigt at stoppe det.

Mellem 1996 og 2001 fik Melania Trump fem almindelige arbejds-visaer. Den slags visaer er faldet med 50.000 under Donald Trumps præsidentperiode.

Trump langer ud efter FBI: Det er ikke acceptabelt

Pornostjerne sat i forbindelse med Trump: Her smider hun tøjet

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+