Melania Trump kræver national sikkerhedsrådgivers afgang

Mira Ricardel fortjener ikke længere æren af at tjene Det Hvide Hus, mener den amerikanske førstedame

Arkivfoto: AP
Arkivfoto: AP
Følg Politik

USA's førstedame, Melania Trump, pressede tirsdag offentligt på for en fyring af Mira Ricardel, der er stedfortrædende national sikkerhedsrådgiver i Det Hvide Hus.

Den usædvanlige kritik kommer, midt i spekulationer om hvorvidt præsident Donald Trump er i gang med at rydde op i sin administration efter sidste uges midtvejsvalg.

- Det er førstedamens ståsted, at Ricardel ikke længere fortjener den ære, det er at tjene Det Hvide Hus, udtaler Melania Trumps talskvinde, Stephanie Grisham, i en erklæring ifølge nyhedsbureauet AFP.

Udtalelsen udgør et højst usædvanligt udfald fra en førstedame mod en højtstående embedsmand i præsidentens administration.

The Wall Street Journal rapporterer, at Mira Ricardel allerede er blevet fyret og eksporteret ud af Det Hvide Hus. Overfor journalister afviser embedsmænd i administrationen dog disse rapporter.

Mira Ricardel skændtes angiveligt med Melania Trumps personale under førstedamens tur til Afrika i sidste måned. Uenighederne handlede ifølge CNN blandt andet om brug af USA's nationale sikkerhedsråds ressourcer.

Samtidig mener flere iagttagere, at Ricardel er kilden til flere negative historier om den amerikanske førstedame.

Det skriver The Wall Street Journal, der citerer unavngivne kilder.

Mira Ricardel har ifølge CNN været en nøglefigur i den nationale sikkerhedsrådgiver John Boltons arbejde med at omstrukturere sikkerhedsrådet.

Hun har også hjulpet Bolton med at sikre hans position som en betydningsfuld rådgiver for præsidenten i udenrigsspørgsmål.

Efter sidste uges midtvejsvalg, hvor Republikanerne tabte flertallet i Repræsentanternes Hus til Demokraterne, er det forventet, at Donald Trump vil foretage nogle ændringer i sin administration.

Blandt dem, der er i farezonen, er ifølge AFP minister for indenlandsk sikkerhed Kirstjen Nielsen, der er en tæt allieret med Trumps stabschef, John Kelly.

Trump er angiveligt utilfreds med den måde, Nielsen håndterer situationen ved den amerikansk-mexicanske grænse, som tusindvis af migranter fra Mellemamerika i disse dage har kurs mod.

Direkte adspurgt af journalister om mulige udskiftninger i sin administration svarede Trump tirsdag:

- Vi kommer til at tale om det.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind