Annonce:
Annonce:

Merkel: Det var svært at finde et kompromis med Cameron

- Jeg mener ikke, at vi i det store og hele har givet briterne for meget, siger Tysklands forbundskansler

Angela Merkel ses her med David Cameron ved en tidligere lejlighed. (AP Photo/Yves Logghe)
Angela Merkel ses her med David Cameron ved en tidligere lejlighed. (AP Photo/Yves Logghe)
Annonce:
Følg Politik

Forbundskansler Angela Merkel siger, at det var svært at nå frem til kompromisser med premierminister David Cameron ved EU-topmødet i Bruxelles.

- Det gjaldt frem for alt i spørgsmålet "om en stadigt tættere union", som London nu har taget afstand fra. Det var et emotionelt spørgsmål. Jeg hører selv til dem, der går ind for, at integrationen i EU fortsætter, siger den tyske regeringsleder.

Merkel, der hilser aftalen med Cameron velkommen, siger, at det også var vanskeligt at nå til enighed med de britiske forhandlere i spørgsmål om socialt misbrug.

- Jeg kunne godt have tænkt mig, at vi havde fundet frem til andre løsninger på det område, siger Merkel, som antyder, at briterne fik en hel del indrømmelser på dette område.

'Ingen undtagelse fra reglerne'

Annonce:

- Men jeg mener ikke, at vi i det store og hele har givet briterne for meget, siger forbundskansleren videre og tilføjer:

- Jeg ønsker nu alt det bedste for David Cameron.

Frankrigs præsident, François Hollande, insisterer på, at der i aftalen med Cameron ikke er "nogen undtagelser fra reglerne i EU", men den italienske premierminister, Matteo Renzi, advarer om, at der "nu er en risiko for, at vi mister den oprindelige europæiske drøm."

Britiske aviser gik i trykken, kort før der officielt blev givet meddelelse om aftalen ved topmødet, og lørdagsaviserne skriver først og fremmest om, at den britiske justitsminister, Michael Gove, ifølge BBC vil kæmpe for, at Storbritannien forlader EU.

Aviserne The Guardian, Daily Telegraph og Independent har alle den tidligere uddannelsesminister på forsiden, mens den euroskeptiske avis Daily Express har overskriften "Gove kommer til at føre os ud af EU."

Annonce:

Opinionsmålinger tyder på, at den britiske offentlighed er splittet i næsten to lige store dele i opgøret om, hvorvidt de skal støtte en "Brexit."

Anand Menon, der er professor i europæisk politik på King's College London, siger, at han venter en nedslående kampagne, hvor begge sider vil fokusere på det negative.

- Enten det negative ved en udtræden af EU eller det negative ved status quo, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: