Annonce:
Annonce:

Merkel i opfordring til USA: Eksporter vacciner

Tysklands kansler opfordrer USA til at eksportere nogle af de vacciner, der produceres på amerikansk jord

Annonce:
Følg Politik

Lørdag kom Tysklands kansler Angela Merkel og andre EU-ledere med en stærk opfordring til USA - de skal til at komme i gang med at eksportere deres vacciner.

- Nu hvor en stor del af den amerikanske befolkning er blevet vaccineret, håber jeg, at vi kan komme frem til en fri udveksling af komponenter og en åbning af markedet for vacciner, siger hun på et pressemøde efter et møde med andre EU-ledere ifølge AFP.

Merkel og andre EU-ledere har ikke travlt med at få ophævet patenterne på vacciner lige nu, da de ikke mener, at det vil løse problemerne med at få vacciner til fattigere lande.

- Jeg tror ikke, at ophævelsen af patenter er løsningen til at gøre flere vacciner tilgængelig for flere mennesker, siger Merkel.

- Jeg tror hellere, at man har brug for kreativitet og innovation fra selskaber, og for mig inkluderer det beskyttelse af patenter.

Annonce:

I Tyskland er der lige nu skrappe restriktioner for at komme igennem tredje bølge af coronapandemien.

Ursula von der Leyen, formand for EU-komissionen, siger, at omkring halvdelen af alle vacciner, der produceres i Europa eksporteres til omkring 90 andre lande. I samme ombæring opfordrer hun også USA's præsident Joe Biden til at følge trop og komme i gang med eksporten.

- Vi er de mest generøse af alle industrilande. Europa burde være stolte af sig selv, siger Frankrigs præsident Emmanuel Macron ifølge Euronews,

En række EU-ledere har fredag og lørdag været samlet i den portugisiske by Porto for at diskutere vacciner og muligheden for et europæisk coronapas. Mette Frederiksen var også til stede, og har blandt andet udtalt, at hun også under danskere at komme til sydens sol denne sommer.

Ursula von de Leyen har sammen med en række andre EU-ledere diskuteret vacciner og coronapas i Porto. Foto: Miguel Riopa/Ritzau Scanpix
Ursula von de Leyen har sammen med en række andre EU-ledere diskuteret vacciner og coronapas i Porto. Foto: Miguel Riopa/Ritzau Scanpix

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

De lovlydige straffes, alle de andre går fri
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: