Annonce:
Annonce:

Merkel ønsker EU-topmøde om flygtningekrise i næste uge

Merkel og Østrigs kansler ønsker et EU-topmøde om flygtningekrisen. EU-præsidenten tager stilling på torsdag

Annonce:
Følg Politik

Tyskland og Østrig mener, at der er akut behov for at finde en fælles europæisk løsning på den aktuelle flygtningekrise.

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og den østrigske kansler, Werner Faymann, siger på et fælles pressemøde, at de ønsker et topmøde om krisen allerede i næste uge.

Et topmøde om sagen er i forvejen planlagt til den 15. og 16. oktober.

Merkel siger blandt andet, at Tyskland, Østrig og Sverige ikke kan håndtere udfordringen med de mange mennesker, som kommer til Europa, uden hjælp fra resten af kontinentet.

EU-præsidenten Donald Tusk skriver tirsdag på Twitter, at han vil fortsætte sine konsultationer med EU's stats- og regeringschefer om flygtningekrisen.

Derefter vil han på torsdag tage stilling til, om der skal indkaldes til et ekstraordinært EU-topmøde, som Merkel og Faymann ønsker.

Annonce:

Allerede i fredags slog Donald Tusk dog fast, at han vil indkalde til et ekstraordinært topmøde, hvis flygtningekrisen bliver ved med at splitte de 28 EU-lande.

Donald Tusk skrev i fredags på Twitter, at han ville se fremskridt på det ekstraordinære justits- og indenrigsministermøde, der mandag blev holdt i Bruxelles, og som endte med dyb splittelse.

- Hvis der ikke er konkrete tegn på solidaritet og sammenhold blandt justits- og indenrigsministrene på mandag, vil jeg indkalde til et ekstra topmøde om flygtningekrisen i september, skrev Donald Tusk i sit tweet før mødet.

Den tyske indenrigsminister, Thomas de Maizière luftede tidligere tirsdag en idé om, at man skulle sende færre EU-midler fra strukturfonde til de lande, som ikke vil deltage i en fælles kvotefordeling af flygtningene.

Thomas de Maizière sagde i et interview med tv-kanalen ZDF, at der var brug for at lægge pres på.

Annonce:

Det udløste kritik fra den slovakiske premierminister, Robert Fico, som sagde, at det ifølge ham ikke tidligere var sket, at EU straffede lande for at have en anden holdning.

Merkel trækker i land og undsiger sin minister.

- Trusler er ikke den rette vej til at nå en aftale, siger Merkel.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: