Merkel: Vi skylder ukrainerne at vove forsøg på fred

- Vi ønsker at skabe sikkerhed i Europa med Rusland - ikke mod Rusland, understreger tysk forbundskansler.

Følg Politik

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, siger, at hun er usikker på, om de igangværende forhandlinger med den russiske præsident, Vladimir Putin, vil føre til en afslutning på krisen i Ukraine.

- Efter vores samtaler er det stadig usikkert, om de vil føre til succes. Men man må vove forsøget. Det skylder vi de folk i Ukraine, som er berørte af konflikten, siger hun i sin tale ved sikkerhedskonferencen i München efter at have forhandlet med Putin i Kreml fredag.

- Vi må bruge alle de diplomatiske muligheder, der er, siger den tyske regeringsleder og understreger, at "krisen i Ukraine kan ikke løses med militære midler".

- Vi ønsker at skabe sikkerhed i Europa med Rusland - ikke mod Rusland, understreger Merkel, der sammen med den franske præsident, François Hollande, søndag skal fortsætte forhandlingerne over telefonen med Putin og den ukrainske præsident Porosjenko.

Hun siger, at hun er desillusioneret efter at have set udviklingen i Ukraine efter Minsk-aftalen fra september, som aldrig er kommet til at virke.

Forbundskansleren understreger også, at hun forstår debatten om, hvorvidt Vesten skal sende våben til de ukrainske regeringsstyrker.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time