Merkel vil have G7 til at støtte klimamål

Tysklands forbundskansler håber på støtte til mål om globale temperaturstigninger på to grader

Følg Politik

Forbundskansler Angela Merkel opfordrer G7-landenes ledere til at gå med til, at den gennemsnitlige globale temperaturstigning skal begrænses til to grader over det før-industrielle niveau.

- Uden en sådan aftale er der risiko for, at en bred klimaaftale overhovedet ikke bliver til noget, siger Merkel.

Klima er et af hovedemnerne på G7-mødet, der holdes på et slot i Bayern søndag og mandag.

Den tyske forbundskansler håber, at lederne vil kunne sætte et stærkt signal fra topmødet om reduktionen af udslippet af drivhusgasser forud for FN's klimamøde i Paris i december.

- Konferencen i Paris vil kun have nogen troværdighed, hvis landene holder fast ved målet om en temperaturstigning på to grader, som der blev opnået enighed om i København i 2009, siger Merkel i en videoerklæring lørdag.

Et højt CO2-niveau i atmosfæren kædes af FN's ledende klimaforskere med stor sikkerhed sammen med den globale opvarmning, da CO2 binder varmepartikler fra Jorden.

Tyskland er på mødet vært for USA, Canada, Japan, Italien, Frankrig og Storbritannien, som skal drøfte nogle af verdens store problemer på luksusslottet Schloss Elmau i Alperne omkring 120 kilometer fra München.

Aktivister har forud for G7-mødet demonstreret i skisportsbyen Garmisch-Partenkirchen, der ligger tæt ved slottet, hvor Merkel, præsident Barack Obama og de øvrige topledere mødes.

Politiet anslår ifølge nyhedsbureauet dpa, at 300 aktivister deltog i en protestmarch fredag.

Demonstranterne er rejst til Garmisch-Partenkirchen med meget forskellige politiske budskaber som nej til frihandelsaftaler, stop klimaforandringer og antiglobalisering.

Der er indført politikontrol mange steder, og der er ifølge nyhedsbureauet AFP udstationeret 30 helikoptere og omkring 15.000 politifolk for at passe på toplederne ved det to dage lange topmøde.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+