Messerschmidt: Danmark skal blive i EU

Dansk Folkeparti har ingen intentioner om at følge Storbritannien, hvis briterne skulle vælge at forlade EU

Det vil ikke gavne danske interesser at forlade EU, siger Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti. (Polfoto)
Det vil ikke gavne danske interesser at forlade EU, siger Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti. (Polfoto)

Dansk Folkeparti vil ikke kræve en dansk folkeafstemning om det danske EU-medlemskab, selv om Storbritannien skulle ende med at forlade Den Europæiske Union, skriver dagbladet Der Nordschleswiger i Aabenraa mandag.

Det blev søndag understreget af Dansk Folkepartis EU-parlamentsmedlem Morten Messerschmidt i en udtalelse om partiets Europa-politiske linje på baggrund af den voksende britiske EU-modstand.

- At følge Storbritannien vil ikke gavne danske interesser, uanset at DF ønsker et EU, som fremover alene koncentrerer sig om sine kernefunktioner, sagde Messerschmidt søndag i en debat med Den Danske Publicistklub på et møde i franske Strasbourg.

Messerschmidt lagde i debatten klar afstand til det britiske protestparti UK Independence Party (Ukip), og han understregede, at DF har valgt side ved at blive medlem i EU-parlamentsgruppen sammen de britiske Konservative og det euro-skeptiske tyske parti Alternative für Deutschland.

Dette nye gruppefællesskab har ifølge Messerschmidt allerede sikret DF en helt anden indflydelse på centrale politikfelter i EU-Parlamentet end i tidligere år.

1 kommentar
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere