Annonce:
Annonce:

Messerschmidt: Det er en farce

Morten Messerschmidt tager nu bladet fra munden, efter at Meld og Feld-sagen er blevet overdraget til Bagmandspolitiet

Hvad handler Meld- og Feld-sagen om, og hvad sker der nu? Journalist Per Mathiessen, som har været med til at grave sagen frem, gør os klogere her.
Annonce:
Følg Politik

Morten Messerschmidt (DF) afviser kategorisk, at han og Dansk Folkeparti skulle have begået noget strafbart i Meld og Feld-sagen. I stedet retter han kritik mod EU's anti-svindelenhed, Olaf.

- At vi har begået noget, der skulle være strafbart, som har været ret kraftigt antydet, det kan jeg fuldstændig afvise.

- Det er rart at få sat et punktum for den her næsten farce-agtige affære, og så håber jeg, at dansk politi kan konkludere noget hurtigere. Jeg er ret sikker på, at de vil føle sig bundet af nogle lidt andre saglighedskriterier, end det vi har oplevet fra Olaf, siger Morten Messerschmidt til TV2 News.

Messerschmidt har været præsident for netop Meld og Feld.

Annonce:

Meld og Feld-sagen har indtil nu været behandlet i EU's anti-svindelenhed, men nu er sagen blevet overdraget til Bagmandspolitiet. EU-midler for 4,4 millioner kroner er angiveligt blevet kanaliseret til uretmæssige aktiviteter af de to europæiske pengetanke som Morten Messerschmidt har stået i spidsen for.

Ifølge Olaf er Meld og Feld direkte blevet benyttet til at 'opnå ulovlige gevinster' til deres egne medlemmer eller til andre - dette 'til skade for Europa-Parlamentets økonomiske interesser.'

Messerschmidt-sag overdrages til Bagmandspolitiet

I et interview på TV2 News er Messerschmidt dog hurtig til at feje for egen dør.

- Jeg antager, at det ikke er Dansk Folkeparti, der er tale om, men jeg har ikke set rapporten. Jeg ved ikke, hvad de har siddet og fedtet rundt med de sidste fire år.

- Jeg er fuldstændig overbevist om, at jeg ikke har gjort noget ulovligt. Vi har fulgt de anbefalinger, vi har fået, og det er også derfor, at vi har været så fuldstændig klare i mælet i forhold til at sige 'vil de have penge tilbagebetalt? Fair nok, de kan da bare sige til'. For os har det her ikke handlet om pengene, siger Morten Messerschmidt

Annonce:

Sagens hovedperson er mildest talt godt træt af den negative omtale som sagen har medført.

- Det har da været drønirriterende og er da drønirriterede, at sådan en sag her, igennem så lang tid, giver anledning til at politiske modstandere og andre ligesom kan stikke lidt til det, og have en dyne liggende over dit politiske arbejde. Så det er da rigtig irriterende, derfor håber jeg også at sagen den kan blive lukket hurtigt, siger Morten Messerschmidt til TV2 News.

Overblik: Sådan endte Messerschmidt i fedtefadet

Nu reagerer Tulle på Messerschmidt-sag

Disse afsløringer fik svindelmistanken til at eksplodere

 

DF's sommergruppemøder blev betalt af EU

DF-toppen på sejltur med Aventura på sommergruppemødets anden dag i august 2014. EU-kassen betaler, fordi Morten Messerschmidt har oplyst Europa-Parlamentet, at han holder en Meld-konference i Danmark præcis denne dag.

Læs mere her: Skandale-fond forvandler DF-toppens sommerophold til EU-konference

Foto: Facebook

 

Messerschmidts fond betalte privat kæresterejse for V-minister

Meld-formand, Morten Messerschmidt inviterede sin Venstre-ven og hans kæreste til Frankrig. Tidligere skatte- og forsvarsminister Peter Christensens rejse blev opført som et officielt arrangement i vennen Morten Messerschmidts skandalefond Meld.

Læs mere her: Ny afsløring: Messerschmidt inviterede Venstre-ven og hans kæreste til Frankrig

Foto: Jens Dresling/Anthon Unger

 

Gyldent håndtryk: Malkede skandalefonde for 3,2 millioner

Året hvor kassen blev tømt: Ansat i omstridte Meld og Feld fik ikke bare et gyldent håndtryk, men også 'bonuser' og ekstra 'honorarer' oven i sin i forvejen høje løn.

Læs mere her: Årsløn som en statsminister var ikke nok

Foto: Privat/Jens Dresling

 

Opfandt EU-konference i København

Messerschmidts fup-nummer: Selv ikke hovedtaleren - tidligere minister Ole Birk Olesen (LA) - vidste, at han talte på en 'Meld-konference'.

Læs mere her: Ole Birk havde aldrig hørt om Meld

Foto: Jens Dresling/Joachim Adrian/Rasmus Flindt Pedersen

 

Kuglepenne for en halv million er pist væk

Skandalefonden Meld har købt kuglepenne for en halv million kroner. Ingen har imidlertid set en eneste af de 70.000 skriveredskaber.

Minder om Farum: Kuglepenne for en halv million er pist væk

 

Messerschmidts kæmpe-ordre endte hos 'god ven'

Privat sangkammerat skulle lave reklamekampagne for 469.000 kroner bestilt og betalt af skandalefonden Meld.

K-politiker fik halv million i EU-penge med hjælp fra sangkammeraten Messerschmidt

Privatfoto

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
A-kraft i baghaven - manges haver står klar
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: