Messerschmidt-kritiker trækker sig

Rikke-Louise Karlsson, der var med til at afsløre Morten Messerschmidts ulovlige brug af EU-midler, har valgt at blive løsgænger i Europa Parlamentet

Foto: Marcus Trappaud Bjørn/Ritzau Scanpix
Foto: Marcus Trappaud Bjørn/Ritzau Scanpix

Rikke-Louise Karlsson, der var med til at afsløre Morten Messerschmidts misbrug af penge fra partiet MELD og dets tilhørende fond FELD, har besluttet sig for at blive løsgænger i Europa Parlamentet.

EU-parlamentarikeren meddeler, at hun udover at være løsgænger i Danmark nu også er europæisk løsgænger, da hun har valgt at træde ud af gruppen De Europæiske Konservative og Reformister i Europa Parlamentet.

I efteråret 2015 meldte Rikke-Louise Karlsson sig ud af Dansk Folkeparti, som reaktion på problematikken omkring MELD og FELD.

Dansk politik Ny afsløring af skandalefond: Kuglepenne for en halv million er pist væk

I en pressemeddelelse skriver Rikke-Louise Karlsson, at hun altid har følt sig pænt og ordentligt behandlet i den konservative gruppe, og at den har givet hende friheden til være sig selv.

Årsagen til at hun træder ud af gruppen er, at hun igennem længere tid ikke har stemt i overensstemmelse med den konservatives gruppes holdninger og synspunkter i parlamentet.

'Jeg ser så mange positive ideer og tanker i mange af de politiske partier, og jeg har stemt for forslag, der kommer mange steder fra, men jeg har svært ved at se mig selv i et bestemt politisk parti, der i tilstrækkelig grad deler mine fulde synspunkter og overbevisninger', skriver Rikke-Louise Karlsson.

Svindel anklager
Rikke-Louise Karlsson indblanding i svindlen med MELD og FELD-pengene bliver stadig undersøgt af Europa Parlamentets antisvindel-enhed (OLAF). Derfor har hun heller ikke intentioner om at forlade Europa Parlamentet foreløbig.

'Det er også af afgørende betydning for min beslutning, at Parlamentets antisvindel-enhed (OLAF) stadig undersøger, hvordan mit politiske mandat og dermed også min person blev misbrugt. Det er for mig et stort og vigtigt problem og den væsentligste årsag til, at jeg vil følge den sag helt til dørs i Parlamentet', skriver Rikke-Louise Karlsson.

- Jeg følte, at jeg handlede i god tro. Hvis jeg havde noget at skjule, ville jeg jo aldrig have lagt mine bilag frem, siger Rikke Karlsson til Ekstra Bladet. Arkivfoto. Dansk politik Rikke Karlsson brugte EU-penge på sin søn: - Jeg lægger mig fladt ned

Tidligere har parlamentarikeren været under luppen for svindel, da hun i 2014 betalte 30.000 kroner i løn forklædt som konsulentarbejde til sin assistent, hvilket var i strid med reglerne. Pengene til aflønningen brugte hun af sine såkaldte kontorpenge, der skal dække udgifter til papir, blyanter og den slags.

Ligeledes har hun i 2014 udbetalt 30.000 kroner til sin søn af kontorpengene, da han har lavet nogle fotoopgaver og en hjemmeside for Rikke-Louise Karlsson.

96 kommentarer
Vis kommentarer