Mest sagsøgte præsident nogensinde: 75 retssager venter

Den kommende præsident, Donald Trump, har været part i 4000 retssager, og 75 af dem lurer stadig

Donald Trump er nødt til at tage hånd om adskillige juridiske anklager, mens han er præsident i USA. Foto: AP
Donald Trump er nødt til at tage hånd om adskillige juridiske anklager, mens han er præsident i USA. Foto: AP

Fredag bliver Donald Trump indsat som USAs 45. præsident, men ingen af hans forgængere har taget del i så mange retssager, som den kommende præsident.

Omkring 4000 retssager har Donald Trump på sit CV. Det skriver USA Today, som også viser en grafik og kategoriserer de mange retssager.

Der er delte meninger om, hvorfor Donald Trump er blevet sagsøgt så mange gange. Hans modstandere mener, at det er fordi, den succesfulde forretningsmand har drevet en korrupt forretning, hvorimod tilhængerne mener, at det er en af de laster, der følger med, når man driver en enormt succesfuld forretning i USA.

Hvad enten man er af den ene eller anden overbevisning, så kan Donald Trump ikke løbe fra, at han lige nu stadigvæk er sagsøgt i 75 forskellige sager, som kommer til at forfølge ham i hans embede som præsident.

Det kan blive et problem, mener USA-ekspert Anders Agner Pedersen.

- Selvom sagerne ikke har noget med hans politik at gøre, så vil hans politiske modstandere bruge det imod ham, siger eksperten til Ekstra Bladet.

Det skal tilføjes, at Donald Trump ikke har været den sagsøgte i alle de tidligere 4000 retssager, da han også selv har sagsøgt andre.

Snød studerende med 'fup-seminar'
En af de største sager er retssagen mod Trump University og deres seminar-program, hvor man angiveligt skulle lære at begå sig som ejendomsmægler.

Beskyldningerne lød på, at det var et fup-seminar, som ikke bidrog med andet end at tage folks hårdt optjente penge. Seminaret var tom luft, lød anklagen.

Den retssag er dog netop overstået, idet Donald Trump angiveligt skulle have indgået et forlig tirsdag aften og betalt 25 millioner dollars til de studerende, der er blevet snydt.

Det skriver det amerikanske medie Politico.com.

Under beskydning som præsident
Det ændrer dog ikke på, at Trump stadigvæk kommer under juridisk beskydning som præsident. Donald Trumps advokater udskød blandt andet retssagen mod Trump National Golf Club tilbage i november, idet den kommende præsident 'havde for travlt'.

I sagen er Trumps golfklub sagsøgt for seks millioner dollars af nogle af deres egne medlemmer, som hævder, at Trump ikke ville tilbagebetale penge, selvom deres medlem-betingelser blev ændret, og de mistede adgang til golf-faciliteterne, da Donald Trump overtog klubben.

USA-eksperten forstår ikke Donald Trumps håndtering af situationen.

- Han får ikke mindre travlt som præsident, tværtimod. Nu kommer sagerne til at være noget, han skal forholde sig til og håndtere, mens han er præsident. Det undrer mig, at han ikke har håndteret dem, før han blev præsident. Det kommer til at forstyrre ham, og hans politiske modstandere kommer til at bruge det imod ham for at så tvivl om hans karakter, moral og metoder, siger Anders Agner Pedersen til Ekstra Bladet.

Det kostede Clinton
Det er ikke første gang, at en amerikansk præsident har haft sin gang i diverse retssale.

Bill Clinton havde i sin tid også flere sager kørende imod sig, før han blev præsident, og det forfulgte også ham i hans embede.

- (Bill, red.) Clinton var nærmest non-stop i sine 8 år involveret i en eller anden form for juridisk sag imod sig, siger Anders Agner Pedersen.

De mange retssager røvede ikke blot Bill Clinton for dyrebar tid, mener eksperten.

- Det var en hæmsko for ham i forhold til at kunne agere politisk, siger han.

Kun tiden vil vise, hvordan den juridiske situation vil påvirke Donald Trump som præsident. Fredag bliver hans indsat som den 45. af slagsen. Det sker i Washington D.C.

Se også: 'Lærling' sagsøger Trump for sexchikane: Han pressede sine testikler op ad mig

Politik - 18. jan. 2017 - kl. 16:14 Amerikanske journalister sender 'krigserklæring' til Trump: Nyd din indsættelse

233 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere