Mette F: Stop hadprædikanter ved grænsen

Regeringen vil nægte indrejse til udenlandske prædikanter, som opfordrer til hellig krig, skriver Metroxpress. K er positiv, mens Hizb ut-Tahrir kaldet det for et angreb mod muslimer

Justitsminister Mette Frederiksen (S) vil forbyde, at hadprædikanter kan komme til Danmark. (Foto: Jens Dresling).
Justitsminister Mette Frederiksen (S) vil forbyde, at hadprædikanter kan komme til Danmark. (Foto: Jens Dresling).

Islamiske og andre ekstreme personer, som kommer til Danmark for at prædike om hellig krig, skal stoppes ved grænsen, mener regeringen, som nu vil lave loven om, skriver Metroxpress.

‘Jeg mener ikke, at ekstremistiske prædikanter skal have lov til at indrejse i Danmark og sprede hadefulde budskaber. De skal afvises ved grænsen – de skal nægtes visum, og hvis de allerede er indrejst i landet, skal de udvises,’ skriver justitsminister Mette Frederiksen i en mail til avisen.

Hun har bedt sit ministerium, PET og udlændingemyndigheder om at komme med ‘anbefalinger til tiltag, der kan forhindre, at ekstreme prædikanter rejser ind i Danmark.'

K: Vi skal sætte foden ned
Og regeringen får opbakningen fra SF og De Konservative, som er glad for, at ministeren nu vil gøre noget hadprædikanter.

- Det er vigtigt at sætte foden ned og sige, at vi simpelthen ikke vil have, at hadprædikanterne kommer ind i landet. De har intet at gøre i Danmark. De kommer alene for at prædike om at indføre sharia og islamisk stat og slå vesterlændinge herunder os danskere ihjel. Derfor skal de blive væk, siger Mai Mercado, som er politisk ordfører for Det Konservative Folkeparti.

- Er det ikke med til at indskrænke ytringsfriheden?

- Det er i hvert fald med til at sætte en ramme. Man kan rigtigt meget i ytringsfrihedens navn, men jeg synes ikke, at det skal være sådan, at man kan få indrejsetilladelse, når man kommer og opildner til drab mod jøder, danskere og vesterlæniger.

- Er det så en anerkendelse af, at det er en indskrænkning af ytringsfriheden?

- Jeg ved ikke, om det er en anerkendelse. Det er i hvert fald at sætte foden ned og sige fra.

Nu kommer Gylden Daggry til Folkemødet, hvor nogle af medlemmerne er anklaget for vold. De er kendt for at være fremmedfjendtligt og antisemtatisk. Skal de have lov?

- Det vil ikke være mig, der skal sidde og sortere i en liste. Det vil være en faglig vurdering, hvem der kommer på en sådan liste over hadprædikanter. Den liste vil vi så rette os efter, siger hun.

'Angreb på muslimer'
Hizb ut-Tahrir talsmand, Junes Kock, mener, at der er tale om hykleri fra politikerne.

- Man må konstatere, at det er et angreb rettet mod muslimer, for det bliver kun bragt på bane, når islamiske foreninger inviterer gæster udefra, siger han til Metroxpress.

Mandag havde foreningen selv inviteret den australske prædikant Ismail Alwahwah, som tidligere har kaldt angrebet på Charlie Hedbo for 'en kur'.

67 kommentarer
Vis kommentarer