Annonce:
Annonce:

Mette Frederiksen langer ud: - Det skaber dårligere resultater

Den politiske samtale er blevet overfladisk, og det skaber dårlige resultater. Det samme gør mediernes efterspørgsel, mener statsministeren

Flere medier, herunder Ekstra Bladet, har bl.a. efterspurgt et svar på, hvornår situationens alvor i Afghanistan gik op for Mette Frederiksen og co. Om dét er et spørgsmål for meget for statsministeren er uvist - svare ville hun i hvert fald ikke.
Annonce:
Følg Politik

Statsminister Mette Frederiksen er langt fra tilfreds med de danske medier, som hun mener er med til at skabe dårligere resultater hos politikerne.

Det siger hun i et interview med Politiken.

Helt konkret nævner statsministeren, at den politiske samtale er blevet mere overfladisk, og at efterspørgslen fra medierne er taget til på en måde, så politikerne skaber dårlige resultater.

Hun mener samtidig, at dansk politik foregår i et tempo og ud fra logikker, der forhindrer regeringen og Folketinget i at levere løsninger på samfundets største problematikker.

- Den politiske debat på Christiansborg og i offentligheden afspejler ikke de underliggende udfordringer, som vi står overfor i dag, siger hun til avisen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Annonce:

Mette Frederiksen holdt i går pressemøde om coronasituationen - i dag er hun til regeringskonference om fremtidens Danmark i Fredericia.

Kritiserer arbejdsforhold
I løbet af sommeren har politikere - blandt andet Sofie Carsten Nielsen (R) og Rasmus Jarlov (K) - kritiseret arbejdsforholdene på Christiansborg.

Desuden er der blevet udgivet bøger af Anders Langballe og Sigge Winther, der beskriver arbejdsmiljøet på Christiansborg.

Statsministeren erkender, at det bliver svært at ændre den politiske kultur. Hun siger, at det også kommer til at kræve meget af hende selv.

Mette Frederiksen siger, at kulturændringen kræver, at både hun og Folketingets andre partiet lægger en dæmper på sig selv i visse situationer.

- Det siger sig selv, at hvis vi skal det her, så skal vi have skabt en anden kultur på Christiansborg, hvor vi kommer mere op i helikopteren og i virkeligheden påtager os det, der er vores opgave; at være den politiske ledelse. Det gælder også mit eget parti, siger hun.

Annonce:

Reducer antallet
En løsning på problemet er ifølge Mette Frederiksen at reducere antallet af lovforslag, som Folketinget skal behandle.

Hun siger, at det vil kræve en fælles forståelse mellem regeringen og Folketinget, hvis der skal komme færre lovforslag.

Tirsdag er Mette Frederiksen til regeringskonference i Fredericia. Konferencen handler om fremtidens Danmark.

Ifølge Politiken vil hun præsentere ti udfordringer, der skal reformeres over en tiårig periode.

Søjlernes nøgleord er ifølge Politiken klima, vækst, uddannelse, beskæftigelse, integration, tryghed, ulighed, velfærd, sammenhæng mellem land og by og en styrkelse af den demokratiske samtale.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Man skal ikke lade sig narre af Løkke
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: