Mexicansk spidskandidat vil diskutere legalisering af stoffer

Der er enorme problemer med narkorelateret kriminalitet i Mexico, hvor 200.000 er dræbt siden 2006

Favoritten til at vinde det mexicanske præsidentvalg 1. juli har luftet muligheden for at legalisere stoffer i det narkoplagede land.

- Legalisering af stoffer er et emne, som vi må diskutere.

- Hvorfor ikke snakke om det? Og hvorfor ikke - hvis det er det bedste for landet - godkende det og implementere det, lyder det fra den venstreorienterede spidskandidat Andres Manuel Lopez Obrador.

Udmeldingen kommer under et debatmøde, hvor også rivalerne, den konservative Ricardo Anaya og Jose Antonio Meade fra regeringspartiet, er til stede.

Obrador, der er tidligere borgmester i Mexico City, fører lige nu i meningsmålingerne forud for præsidentvalget om knap to måneder.

Han er tidligere i valgkampen også kommet med et kontroversielt forslag om at udstede en amnesti for personer, der er dømt for narkorelateret kriminalitet.

Under tirsdagens debat siger Meade, der er tidligere minister og stiller op for den nuværende, upopulære præsident Enrique Pena Nietos parti, at det største problem er, at 90 procent af voldelig kriminalitet ikke straffes.

- Vores største fejltagelse - og det område, som vi har mest brug for at forbedre - er relateret til den straffrihed, der hersker i dag, lyder det fra Jose Antonio Meade.

Mexico er ramt af enorme problemer med narkokriminalitet.

Volden i landet er eksploderet siden 2006, hvor regeringen indsatte militæret for at bekæmpe Mexicos magtfulde narkokarteller.

Siden dengang har Mexico registreret 200.000 mord i landet. Heraf rekordmange 25.000 i løbet af sidste år.

Mexico har løbende indført mindre strenge regler for stoffer. Landet har blandt andet legaliseret brug af medicinsk marihuana.

3 kommentarer
Vis kommentarer