Michelle Obama færdig som førstedame: Nu afslører hun nyt tv-projekt

Tiden som førstedame er forbi, men nu kaster Michelle Obama sig over et nyt projekt. Hun skal lave tv

Michelle Obama er ikke længere i Det Hvide Hus, men nu skal hun på skærmen (Foto: AP)
Michelle Obama er ikke længere i Det Hvide Hus, men nu skal hun på skærmen (Foto: AP)

Der er langt fra Det Hvide Hus til et tv-studie, men ikke hvis man er Michelle Obama.

Los Angeles Time har netop afsløret, at den tidligere førstedame skal være gæstedommer i det populære TV-program Masterchef Junior, hvor børn konkurrerer om at lave den bedste ret.

Dermed bliver hun kollega til den verdensberømte tv-kok Gordon Ramsey, der er frontfigur i programmet.

Den 53-årige årige Michelle Obama skal i første omgang fungere som gæstedommer sammen med blandt andre Martha Stewart og dukkerne fra 'The Muppets'.

(Billede: AP) Intl. kendte - 7. feb. 2017 - kl. 18:52 Se videoen: Obama slår sig løs på ferie

Nyheden kommer bare tre uger efter Barack Obama afleverede nøglerne til Det Hvide Hus til Donald Trump. I øjeblikket nyder Obama-familien ferien på Richard Bransons ø i Caribien.

Derfor er det uvist, hvornår Michelle Obama rent faktisk er med i programmet, der har premiere torsdag d. 16 februar.

Obamas kundskaber i et køkken er ikke kendte her på redaktionen, men hun skulle efter sigende være meget entusiastisk omkring sund mad.

Artiklen fortsætter under billedet

Michelle Obama kan se frem til en ny kollega (Foto: All Over Press)
Michelle Obama kan se frem til en ny kollega (Foto: All Over Press)

'Det skal vi lave'
I dagene op til Obamas exit fra Det Hvide Hus blev der længe spekuleret i, hvad familien nu skulle foretage sig. Men i et interview med magasinet Rolling Stone løftede Obama sløret for, hvad de to skal bruge tiden på, når de har forladt Washingtons mest prestigefyldte bolig.

Se også: Sletter sporene efter Obama: Her har Trump også ført kniven

- Først skal jeg sove et par uger, og så tager jeg min kone med på en velfortjent ferie. Mit første år 'ude' vil jeg bruge på at skrive en bog, og så skal jeg organisere et 'presidential center', der skal fokusere på, hvordan vi træner og udvikler den næste generations lederegenskaber, siger Barack Obama til Rolling Stone.

Artiklen fortsætter under billedet

 

Ifølge USA's præsident nummer 44 vil han sætte fokus på, hvordan man kan udnytte den teknologiske udvikling og de digitale medier til at komme igennem med sit budskab. Og ikke kun i storbyerne som New York og San Francisco, men i hele landet.

Donald Trump og Obama minutterne inden den ene tiltræder og den anden afgår. Foto: AP Samfund - 25. jan. 2017 - kl. 14:57 Obama havde også travlt: Blokerede Bush, oprettede nationaldag og beordrede lukning

Eksempelvis kan det være fokus på økonomisk ulighed eller klimaforandringer.

Michelle i politik?
Tusindvis af amerikanere har opfordret den populære Michelle Obama til at gå ind i politik, og hashtagget #michelle2020 gik endda viralt i en periode.

Se også: Milliardær inviterer på tropeø: Obama-parret i vild luksus

Men direkte adspurgt afviser Barack Obama, at hun har politiske drømme.

- Michelle vil aldrig stille op. Hun er en af de mest talentfulde personer, jeg kender. Du kan se det utrolige forhold, som hun har med det amerikanske folk, men jeg har altid joket med, at hun er for fornuftig til at være i politik, siger Barack Obama til Rolling Stone.

Artiklen fortsætter under billedet

Michelle Obama har også selv tidligere afvist, at hun vil stille op til præsidentvalg i fremtiden.

Til gengæld har hun andre planer ifølge husbonden.

Se også: Se billedet: Obama er interesseret i dansk radiovært

- Michelle vil forsætte med at være meget aktiv med den ting, der har bragt os her til, hvilket er arbejdet på græsrodsniveau. Det er her, at ændringerne sker. Når folk føler sig koblet fra institutionerne i regeringen, så kan deres liv svinge frem og tilbage på forskellige måder, siger han til Rolling Stone.

Bliver i Washington
I et interview med Vogue i november sidste år har Michelle Obama fortalt, at hende og husbonden Barack bliver boende i Washington indtil deres yngste datter, Sasha Obama, afslutter high-school.

- Jeg har den samme holdning til at forlade Det Hvide Hus, som da jeg flyttede ind. Jeg ved ikke hvad der skal ske, til det sker. Jeg har aldrig været tidligere førstedame af USA før. Men jeg vil altid være engageret på en måde i offentlig service og offentligt liv. Siden det minut jeg forlod advokatfirmaet for at arbejde for byen, har jeg aldrig set mig tilbage.

- Jeg har altid følt mig 'i live', når jeg bruger mit talent og min gave til at hjælpe andre mennesker. Jeg sover bedre om natten. Jeg er gladere, fortæller Michelle Obama til Vogue.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: AP
Foto: AP
 

Selvom hun nu forlader posten som førstedame, ligger de mange sociale problemer stadig Michelle Obama på sinde. Derfor fortæller hun også, at det nu er nye udfordringer, men de samme problemer, hun skal arbejde med.

Se også: Fed efterløn: Obama går af med et dollargrin

- Vi skal se på de problemer, som jeg har arbejdet på før. Spørgsmålet er nu: Hvordan kan jeg gå ind i de her problemer, fra en ny platform. Og det ved jeg ikke lige nu, fortæller førstedamen.

60 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere