Midt i kampagne mod at besørge på gaden: Minister taget på fersk gerning

Et billede på Twitter udstiller den indiske sundhedsminister, Kalicharan Saraf, midt i kampagne mod folk, der besørger på gaden

Et billede på Twitter udstiller den indiske sundhedsminister, Kalicharan Saraf, midt i kampagne mod folk, der besørger på gaden. Foto: PR
Et billede på Twitter udstiller den indiske sundhedsminister, Kalicharan Saraf, midt i kampagne mod folk, der besørger på gaden. Foto: PR

Den indiske sundhedsminister i staten Rajasthan, Kalicharan Saraf, er blevet taget på fersk gerning, idet han er blevet fotograferet, mens han urinerer på gaden.

Det sker samtidig med, at ministerens parti står i spidsen for en national kampagne mod folk, der bruger gaden som toiletter.

Formålet med kampagnen er at promovere renlighed og hygiejne, skriver The Guardian.

Tweetet, der er offentliggjort af et medlem i et oppositions-parti, er nu gået viralt.

Billedet viser sundhedsministeren urinere op ad en væg i byen Jaipur.

Kæmpe kampagne
Offentliggørelsen af billedet kommer på et uheldigt tidspunkt for sundhedsministeren.

På nuværende tidspunkt kører en kæmpe, national kampagne ved navn 'Clean India' (Et rent Indien, red.), der betegnes som et flagskib for den indiske premierminister Narendra Modi.

Én af de største prioriteter under kampagnen er at få folk til at lade være med at bruge gaden til at komme af med deres afføring og urin.

Premierministeren har lovet, at der i oktober 2019 ikke længere vil være folk, der bruger gaden som et toilet, og hans administration hævder at have bygget 60 millioner toiletter i Indien, siden den nuværende regering kom til magten i 2014.

Det er planen, at der skal bygges yderligere 20 millioner toiletter frem mod sommeren 2019.

- Vi er nødt til at bygge toiletter før templer, sagde Modi i en tale sidste år.

62 kommentarer
Vis kommentarer